Skip to content
PSV - FC Utrecht voorbeschouwing

PSV – FC Utrecht | PSV speelt zondag 13 december om 16:45 uur tegen FC Utrecht en de Brabanders zouden hun huidige derde plek in kunnen ruilen voor de tweede, maar kunnen ook terugzakken naar plek vijf. FC Utrecht staat tiende, heeft al vijf speelronden achtereen geen zege geboekt en heeft dringend een opstekertje nodig.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – FC Utrecht: prima stemming in Eindhoven

Maar gaat die er komen tegen PSV, dat ondanks wat haperingen hier en daar, toch mooi de enige van de vier Nederlandse clubs is die naar behoren heeft gepresteerd in Europa? Ajax kon het niet bolwerken in de Champions League, in een weliswaar zware groep, en AZ en Feyenoord gingen donderdagavond hard af in de Europa League. PSV plaatste zich doodgemoedereerd al na vijf van de zes speelronden voor de knock-out fase. Over opstekers gesproken.

Roger Schmidt geeft iedereen een kans

Al blijft de agenda nu wel erg vol voor PSV en dat speelt de club al een tijdje parten. Trainer Roger Schmidt lost dat op door als en malle te roteren. Dat helpt om de benen en geesten fris te houden, en om iedereen de kans te geven zich te bewijzen, maar komt de cohesie van de basiself niet ten goede. Kijk je naar spelers die tot nu toe de meeste eredivisieminuten hebben gemaakt, dan moet je een tijdje scrollen om een PSV-er te zien (keeper Mvogo, plek 48 op die lijst).

Wat is het sterkste team van PSV?

Nu zal de Duitse oefenmeester vermoedelijk ‘het sterkste team’ laten starten – maar wat is dat eigenlijk? Er is maar een handjevol spelers dat keer op keer levert, met linksback Philipp Max en zijn geweldige, strakke voorzetten voorop. Maar zo vaak ook stort het team na rust in, zoals vorige week nog gebeurde uit tegen Heerenveen, toen ternauwernood nog een puntje werd gegrepen (de 2-2 viel in de 93e minuut).

PSV – FC Utrecht onderling

PSV won vier van de vorige zes clashes met de Domstedelingen en verloor er eentje. Het totale doelsaldo van die reeks is 19-6 en in vier matches maakte Utrecht geen goal. In het Philips Stadion trok PSV bij vijf van de vorige zes wedstrijden aan het langste eind (een nederlaag, saldo 17-5). Al met al heeft PSV liefst 22 van de 23 vorige ontmoetingen met Utrecht, in alle competities, gewonnen.

Voorspelling

Utrecht kwam zeer zwak voor de dag uit tegen ADO Den Haag (1-1). De Haagse ploeg kwam daar tot zijn op een na hoogste expected goal-score van het seizoen, als bewijs dat er iets niet klopt aan de opbouw van de Utrechtse spelersgroep: te veel technisch begaafde, individualistische spelers wellicht, te weinig teamspelers.


Wedden op Eredivisie PSV – FC Utrecht | PSV noteert 1.56, gelijkspel 4.50 en winst Utrecht 5.25. We tippen dat PSV wint en beide teams scoren op 2.85.

Back To Top