Skip to content

Vorig weekend lieten de topclubs in de Eredivisie punten liggen, maar in de twaalfde speelronde waren Ajax, PSV en Feyenoord weer bij de les. Ajax versloeg PEC Zwolle met 4-0, Feyenoord won eindelijk eens met tamelijk weinig moeite (0-3 tegen VVV) en PSV had weer eens een enorm verval na de rust, maar zette FC Utrecht toch met 2-1 opzij.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax Eredivisie speelronde 12

Bij Ajax keerde Daley Blind terug, nadat hij ontbrak in de verloren Champions League-match tegen Atalanta. Ook mocht Klaas-Jan Huntelaar weer eens starten, wie weet voor de laatste keer ooit, want de 37-jarige aanvaller verklaarde na afloop, dat dit misschien wel zijn afscheidsjaar zou kunnen zijn. Hij krijgt bar weinig speeltijd en wie weet was dit Erik ten Hags geste richting The Hunter, die trouwens ook gelijk maar in de zevende minuut de score opende.

Wisselbeleid PSV

Het blijft merkwaardig hoe PSV-trainer Roger Schmidt met zijn wisselbeleid meer schade dan steun bezorgt. Na rust gingen sterspelers Mario Götze, Mo Ihattaren, Donyell Malen en Philipp Max aan de kant – oké, niet allemaal op hetzelfde moment, maar waarom niet een wat meer ondersteunende kracht wisselen, in plaats van degenen die het verschil moeten maken?

Door FC Utrecht zoek gespeeld

De Brabanders gingen de rust in met een 2-0 voorsprong die daarna prompt niet zo comfortabel bleek. Want PSV werd in eigen huis redelijk zoek gespeeld in de tweede helft: een doelgericht schot namens de Eindhovenaren, liefst zeven namens FC Utrecht. Kijken we naar alle schoten, ook de onzuivere, dan was de verhouding drie versus twaalf. Het balbezit was ook totaal naar Utrechtse kant overgeheveld: 40 versus 60. Maar Schmidt kon dus pronken met weer drie punten en had een doodeenvoudige verklaring: “Ze zijn vermoeid. Ze hebben alle vier een hele hoop wedstrijden gespeeld.”

Zicht op top 4 voor AZ

En AZ dan, kruipen de Alkmaarders uit hun miserabele positie na een rampweek waarin de trainer werd ontslagen en de nationale en Europese ambities de nek werden omgedraaid? Zowaar: FC Twente werd uit met 1-3 verslagen. Wordt de speelronde die nog ingehaald moet worden ook gewonnen, dan krijgt AZ weer zicht op de top vier.

Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Vitesse – sc Heerenveen 1-1 (1-0)
VVV-Venlo – Feyenoord 0-3 (0-0)
Willem II – Sparta Rotterdam 1-3 (0-2)
PSV – FC Utrecht 2-1 (2-0)
FC Groningen – RKC Waalwijk 2-0 (0-0)
FC Emmen – ADO Den Haag 1-1 (0-1)
Ajax – PEC Zwolle 4-0 (3-0)
Heracles Almelo – Fortuna Sittard 1-2 (0-1)

Back To Top