Skip to content

PSV – FC Twente Eredivisie | Zondag 26 januari 16:45 uur. De Brabanders staan vierde met 35 punten uit negentien duels, de Tukkers dertiende met twintig punten. Lees verder voor de statistieken en voorspellingen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV – FC Twente: geen beste start van het jaar

Voor beide clubs is het jaar 2020 niet begonnen zoals ze hadden gewenst. Uit tegen VVV bleef PSV afgelopen weekend in de Eredivisie steken op 1-1, Twente wist alweer niet te winnen en hield een puntje over aan het bezoek van FC Groningen (0-0). Daarna werd PSV midweeks ook nog eens uit het bekertoernooi geknikkerd door NAC (2-0). Voor FC Twente was dat avontuur al in de vorige ronde over na een harde nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

Trainers hopen dat gaandeweg een seizoen alle puzzelstukjes op hun plek vallen en dat daardoor de prestaties een stijgende lijn vertonen. Momenteel is dat bij dit duo zeker niet het geval. PSV pakte in de laatste acht speelrondes 0,3 punt minder per duel dan het gemiddeld doet. Bij Twente is de terugval in die periode zelfs 0,4 punt.

PSV - FC Twente Eredivisie zondag: wint de favoriet nu wel?
PSV na de uitschakeling door NAC in de beker

Absenties PSV – Twente

PSV-trainer Ernest Faber mist Donyell Malen en zal voorzichtig moeten zijn met Sam Lammers en Konstantinos Mitroglou, die hersteld lijken te zijn maar speelritme missen. Timo Baumgartl is out. FC Twente moet het doen zonder Jose Matos en huurde tijdens de winterstop Noa Lang van Ajax. “Voor de winterstop hadden we het gevoel dat alles tegenzat, er hing een bepaalde neerslachtigheid in de groep”, zegt trainer Gonzalo García. Hij heeft de hoop dat die is verdwenen.

Voorspellingen PSV – FC Twente Eredivisie

FC Twente heeft in de vorige zes ontmoetingen met PSV geen enkele keer gewonnen, de Eindhovenaren deden dat driemaal wel. Het doelsaldo van die zes confrontaties is 14-9. In eigen huis was PSV nog dominanter met vijf zeges en een gelijkspel (saldo 17-8). In al die zes wedstrijden kwam PSV tot scoren.

Ernest Faber woest

De sfeer bij PSV is hondsberoerd. Faber spaarde niemand na de uitschakeling in de beker. “Dit is PSV-onwaardig. Ik miste in de tweede helft de trots om voor PSV te spelen, daar begint alles bij. Je moet graag voor ons willen spelen. Zo niet, dan moet je snel wegwezen.” Zullen zulke uitbranders helpen?

Beperkt verlies Tukkers

Wedden op Eredivisie PSV – Twente | PSV staat bij bookmakers op 1.26 voor de winst, gelijkspel noteert 5.80 en winst FC Twente 10.00. PSV won maar drie van zijn vorige veertien duels (in alle competities). Dus is die 1.26 niet wat te laag? We tippen dat FC Twente niet met twee of meer goals verschil verliest. De +1,5 goal handicap op de Tukkers noteert 2.10.

Back To Top