Skip to content

Donderdagavond worden de laatste twee wedstrijden in de achtste finale van de KNVB Beker gespeeld. Om 18:30 uur trappen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles af en om 20:45 uur begint NAC Breda – PSV.

Je zou verwachten dat nu dus zes van de acht kwartfinalisten bekend zijn. Dat is echter niet zo, want de wedstrijd tussen Fortuna en Feyenoord werd gestaakt vanwege de dichte mist en wordt volgende week hervat. De vijf clubs die wel al bij de laatste acht staan komen allemaal uit in de Eredivisie.

Programma KNVB Beker

IJsselmeervogels – Go Ahead Eagles beker woensdag

Toch gaat het dus minstens één club van buiten de allerhoogste Nederlandse competitie lukken om zich er tussen te wurmen. IJsselmeervogels speelt in de tweede divisie, Go Ahead Eagles in de eerste divisie; een van hen gaat zich bij de laatste acht in de beker voegen. IJsselmeervogels valt zeker niet te onderschatten. De club uit Spakenburg is de succesvolste club in het Nederlandse amateurvoetbal. Go Ahead staat vijfde in de eerste divisie en won daarin wel vier van zijn laatste zes uitduels (plus tweemaal gelijk).

NAC Breda – PSV KNVB Beker

Na negentien speelronden staat PSV slechts vijfde in de Eredivisie. De mannen van trainer Ernest Faber lijken dus wel wat andere prioriteiten te hebben dan het bekertoernooi. NAC is nummer vijf van de eerste divisie en haalde elf punten uit de zes vorige speelronden, waardoor het stabiel blijft meedraaien in de subtop.

PSV won alle zes vorige ontmoetingen met de provinciegenoten. Het totale doelsaldo van die clashes is 3-21. In Breda wist NAC nog wel twee van de zes recentste confrontaties met de Eindhovenaren te winnen, versus vier nederlagen en een totaal saldo van 7-16. In al die zes uitwedstrijden maakte PSV minstens een goal.

Rentree Sam Lammers in beker

Faber gaf op de persconferentie aan dat hij de normale basiself kiest. “De beker is een grote prijs, waar we graag aan mee willen doen.” Sam Lammers lijkt zijn rentree te kunnen gaan maken. “Sam is fit, maar moet langzaam minuten maken. Op de trainingen merk je echter niets aan hem, dus dat zijn positieve vooruitzichten”, aldus Faber.

Back To Top