Skip to content

Zaterdag om 18:45 uur speelt PSV in Eindhoven tegen de gasten uit Groningen. De Brabanders staan tweede en hebben twaalf punten minder dan koploper Ajax. Er zijn nog vijf speelronden te gaan en dus nog vijftien punten te halen. Kortom, er is een piepklein wiskundig kansje om nog te profiteren van een eventuele extreme instorting van Ajax. Een mens mag in zijn PSV-pyjama toch dromen?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – FC Groningen 24 april

Na de winterstop leek PSV beter, of in elk geval constanter, te presteren dan ervoor. Toch gaat het de laatste zes speelronden ook weer niet heel gesmeerd, want daarin werden slechts 11 punten gehaald. De laatste zes PSV wedstrijden op rij thuis bleef de ploeg ongeslagen.

Roerige week voor PSV

Het was een roerig weekje voor de nummer twee. Clubicoon Willy van der Kuijlen overleed en dat raakte in het overige voetbalnieuws van het weekend een tikje ondergesneeuwd. Maar laten we niet vergeten dat ‘Skiete Willy’, befaamd om zijn kogelharde poeiers, de topscorer eredivisie aller tijden is. Hij maakte er 308. Er stond al een standbeeld van ‘Mr. PSV’, daar konden de bloemen dus worden neergelegd.

Vertrek Roger Schmidt en Mario Götze bij PSV

Daarnaast werd bekend dat de club een lening van 50 miljoen los heeft kunnen peuteren bij ondernemers. Dat haalt wellicht trainer Roger Schmidt over de streep om een tweede seizoen in Eindhoven te beginnen. De Duitser wordt begeerd door onder meer Hertha BSC.

Ook middenvelder Mario Götze gaat wellicht vertrekken. Hij nam vorige week een nieuwe zaakwaarnemer in de hand en een detail uit zijn contract lekte uit, namelijk dat hij mag gaan als een Europese topclub voldoet aan de afkoopsom. Niet dat het nou zo’n verrassende clausule is, want welk contract bevat zoiets nou tegenwoordig niet?

Arjen Robben in de basis bij FC Groningen?

Bij FC Groningen was de blijdschap groot toen Arjen Robben thuis tegen Heerenveen 20 minuten mee kon pakken. De hoop is dat de man die we zo vaak op het programma WK voetbal voor Nederland in actie zagen, ditmaal in de basis staat. Zeker gezien hij immers ook voor PSV heeft gespeeld. De Grunnegers hebben een fitte selectie, terwijl Schmidt het moet doen zonder Érick Gutiérrez, Ryan Thomas, Mauro Júnior, Richard Ledezma en Maximiliano Romero.

Voorspelling PSV – FC Groningen

PSV won vijf van de vorige zes onderlinge duels en verloor eenmaal. Het totale doelsaldo van die reeks is 11-4. Thuis won PSV vier van de vorige zes maal dat de noorderlingen op visite waren en werd het tweemaal gelijk (saldo 9-3).

PSV noteert bij Toto Eredivisie 1.32 voor de winst, gelijk staat op 5.20 en winst Groningen op 9.50. Groningen houdt matches redelijk gesloten en PSV scoort de laatste weken moeizamer, we tippen daarom onder 2,5 goals op 2.28.

Back To Top