Skip to content

Ajax – FC Utrecht | In de Eredivisie vandaag speelt om 18:45 uur Ajax in de Johan Cruyff Arena tegen Utrecht. De Amsterdammers en Domstedelingen moeten dit duel inhalen, want het werd op 7 februari vanwege sneeuwval afgelast.


Ajax – FC Utrecht Eredivisie 22 april

Ajax heeft nog vijf punten nodig om de landstitel te veroveren. Een zege op FC Utrecht zou de zekerheidsgraad dus op zo ongeveer 99,9% brengen. Komend weekend staat de topper tegen AZ op het menu. Dat kan dus de kampioenswedstrijd worden, mits hier drie punten binnen worden gesleept.

Utrecht doet het beter

Utrecht is in de tweede helft van het programma eredivisie duidelijk beter op dreef dan voor de winterstop. Over de afgelopen twaalf matches bekeken hebben alleen Ajax en AZ meer punten gehaald. In de vorige speelronde werd onfortuinlijk van Feyenoord verloren (1-2), want Utrecht loste meer schoten op goal en had een twee keer zo hoge expected goals-waarde.

Waarom extra opladen voor wedstrijd tegen Ajax?

Als deze match op het programma staat gaat altijd het verhaal dat Utrecht-spelers zich extra opladen voor de confrontatie met het gehate Ajax. Of dat echt zo is valt natuurlijk te bezien.

Want waarom zouden pakweg Adam Maher (geboren in Marokko), Gyrano Kerk (geboren in Amsterdam!), Tommy St. Jago (ex-jeugdspeler van Ajax) of de Zweedse, Australische en Belgische spelers in de selectie een hekel hebben aan de koploper? Kun je ineens ‘iets extra’s’ leveren, waarom heb je dat dan in de andere 33 wedstrijden niet gedaan?

Goals gegarandeerd in Ajax – FC Utrecht

Hoe dan ook, doelpunten levert dit affiche de laatste jaren wel steevast op. In de bekerwedstrijd, eind 2020, werd het liefst 5-4 voor Ajax en in de zes clashes daarvoor vielen liefst 24 treffers. De vorige thuiswedstrijd van Ajax in de Eredivisie tegen Utreg werd 4-0. Wel weer grappig om de selecties van toen (10 november 2019) en nu te vergelijken: van de basisspelers Onana, Mazraoui, Veltman, Blind, Van de Beek, Ziyech, Labyad en Promes is er alleen een kansje dat we Labyad te zien krijgen. De invallers waren Huntelaar, Lang en Dest – allemaal verkocht.

Ajax – Utrecht voorspelling

In de vorige vier duels van Ajax tegen de Utrechtenaren maakten de hoofdstedelingen minstens vier treffers. Daarnaast wonnen de Amsterdammers 12 van de vorige 13 competitiewedstrijden. In de vorige 9 thuisoptredens tegen Utrecht waren er minstens 3 goals.

Ajax staat genoteerd op 1.42, gelijk op 4.80 en FC Utrecht noteert 7.00. We tippen over 3,5 goals @2.02.

Back To Top