Skip to content

Ajax – AZ | Zondag om 14:30 uur speelt Ajax in de Arena tegen AZ Alkmaar. Het is niet de kampioenswedstrijd. Ajax speelde midweeks in de Eredivisie gelijk tegen Utrecht en heeft daardoor nog minstens vier punten nodig om niet meer te achterhalen te zijn voor PSV en AZ. Wel is het zo dat gezien het doelsaldo van de Amsterdammers, een zege betekent dat de titel voor 99,99% binnen is.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – AZ Alkmaar: strijd tussen twee topclubs

Ajax heeft uit de vorige zes speelronden 16 punten gehaald en de Alkmaarders 15, dus ook qua recente vorm is dit een strijd tussen de twee topclubs. De vorige zes duels in Amsterdam leverden Ajax 16 punten op en AZ hield aan de zes vorige tripjes in de Eredivisie 15 punten over. Dat is dus ook allemaal dik in orde.

Beide ploegen wonnen de helft van de laatste zes ontmoetingen. Opvallend is dat in al die confrontaties een van de twee clubs geen treffers maakte. Thuis pakte Ajax in vier van de zes recentste clashes de zege en AZ tweemaal. Het totale doelsaldo van die reeks is 16-5. Inmiddels heeft Ajax 18 speelronden niet meer verloren, terwijl 8 van de laatste 9 AZ wedstrijden in winst eindigden.

Drukke maand voor Ajax

April was een zeer drukke maand voor Ajax, dat ook nog tweemaal tegen AS Roma uitkwam, de teleurstelling van de Europese uitschakeling moest verwerken, daarna feest vierde na de eindzege in het bekertoernooi en ook nog een speelronde in moest halen tegen FC Utrecht. Van 4 tot deze 25 april kwam Ajax zeven keer in actie, dus gemiddelde elke drie dagen. Misschien geen wonder dat de sprankeling van pakweg het tweeluik tegen Young Boys ontbreekt.

Sterke reeks AZ Alkmaar

AZ zag er in de vorige weken niet heel goed uit tegen Vitesse, PSV en Willem II, maar hield wel zes punten over aan die duels. Twee weken terug was er wel meer overtuiging thuis tegen Sparta (2-0), dat weinig gelegenheden kreeg om het Alkmaarse net te vinden. Trainer Pascal Jansen ziet het echter anders: “We zijn beter en comfortabeler aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug.”

Ajax – AZ voorspellen

Ajax noteert 1.54 voor de winst, gelijkspel 4.40 en winst AZ 5.75. Met die noteringen is een uitzege een aantrekkelijke bet en gezien de statistieken omtrent ‘beide teams scoren’ tippen we ‘nee’ op 2.38.

Back To Top