Skip to content

PSV – AZ Eredivisie 13 januari | De Brabanders staan na vijftien speelronden tweede, met 34 punten, en de Alkmaarse gasten bezetten plek vier met 28 punten. Kortom, AZ zou met een overwinning aardig in de buurt kunnen komen van de gastheren, die juist hopen deze speelronde over koploper Ajax heen te wippen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – AZ topper Eredivisie

Het is superjanuari, zoals deze maand met veel wedstrijden tussen de clubs in de top van de ranglijst is omgedoopt. Dat betekent een zwaar programma voor ploegen als PSV, dat vorig weekend nog Ajax trof (2-2) en de maand zal afsluiten met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Puur omdat PSV een 0-2 voorsprong weggaf tegen Amsterdam, is het verleidelijk om te concluderen dat de spelers ‘alweer’ een dramatisch verval vertoonden in de tweede helft. Maar dat was in die topper toch niet helemaal het geval – PSV werd niet totaal overlopen en kreeg ook geen stortvloed aan doelpogingen tegen te verwerken.

Schmidt kan tevreden zijn

Dus ondanks dat onbevredigende gelijkspel kan PSV-trainer Roger Schmidt tevreden zijn over de fysieke conditie en tactische discipline van zijn mannen. PSV staat er simpelweg positief voor, de opwaartse lijn is allerminst geknakt. Bij AZ blijft dat lijntje wel bibberen, het lukt de Alkmaarders na de seizoensstart, met al die gelijkspelletjes en weggegeven voorsprongen, niet om een reeks probleemloze zeges op te bouwen. De vorige twee speelronden, uit tegen Utrecht en PEC, leidden tot, alweer, twee puntendelingen.

PSV – AZ onderling

PSV won vier van de vorige zes onderlinge ontmoetingen met de Noord-Hollanders en verloor er twee. Het doelsaldo van die reeks is close: 13-12. Thuis was PSV in vijf van de vorige zes clashes de betere en ging het eenmaal onderuit (13-7). In 17 van de 20 laatste onderlinge duels PSV – AZ waren er minstens drie goals. En dat gebeurde ook in negen van de elf recentste eredivisieduels van PSV. AZ heeft maar een van de achttien laatste competitiewedstrijden verloren.

AZ kan eredivisierecord vestigen

Nog een feitje: AZ won de vijf vorige krachtmetingen met teams uit de traditionele topdrie – en kreeg in die potjes nul tegengoals. Wordt die reeks uitgebreid naar zes zeges zonder tegentreffer, dan vestigt AZ een eredivisierecord.

Voorspelling PSV – AZ Eredivisie

Wedden op Eredivisie PSV – AZ | PSV staat bij Toto op 1.81 genoteerd, gelijkspel doet 4.00 en winst AZ 3.95. We gaan voor een beetje veilige voorspelling met een lage notering, namelijk dat AZ niet met minstens twee goals verliest. AZ +1,5 goal noteert 1.38,

Back To Top