Skip to content

Vandaag, 14 januari om 20:00 uur, speelt FC Twente – Ajax in de Grolsch Veste te Enschede. De Amsterdammers worden aan de kop van de Eredivisie van alle kanten belaagd, maar kan zich met een zege enige ademruimte verschaffen. Twente staat zevende, met vier punten en ook een wedstrijd minder dan nummer zes AZ.

Eredivisie FC Twente - Ajax

Ajax echt niet zomaar kampioen

Ajax stond wekenlang relatief comfortabel bovenaan, met een schommelend buffertje richting de achtervolgers. Maar mocht het vanavond misgaan, dan hebben Feyenoord en Vitesse na zestien duels evenveel punten als de Amsterdammers en blijft de eredivisie stand zoals die nu is, terwijl PSV maar een puntje achterloopt.

Het is dus dringen geblazen, ondanks alle alarmerende analyses van zelfverklaarde analisten dat Ajax ‘het Bayern München van Nederland dreigt te worden. De titel ligt echt niet vanzelfsprekend en automatisch klaar voor de Godenzonen.

FC Twente – Ajax speelronde 16

Kijken we naar alleen de laatste zes speelronden van het speelschema Eredivisie, dan zijn dit zeker niet de clubs van het moment te noemen. Ajax haalde in die periode elf punten binnen en de Tukkers slechts negen. Middenmoters dus, op dat lijstje. Wel is FC Twente momenteel de best presterende club in uitwedstrijden, met vijftien punten uit de laatste zes bezoekjes.

Iedereen fit

Aan de kant van de thuisploeg is de ziekenboeg helemaal leeg. Bij Ajax zijn alle probleemgevallen inmiddels ook hersteld. Trainer Erik ten Hag staat voor de keus of hij ditmaal nieuwe spits Sebastien Haller laat starten en datzelfde vraagstuk moet hij oplossen voor spelverdeler Mohammed Kudus. De kans lijkt klein dat Lassina Traoré en David Neres speeltijd krijgen.

Ajax Eredivisie

FC Twente – Ajax onderling

Ajax won de helft van de vorige zes ontmoetingen en FC Twente eentje. Het totale doelsaldo van die zesklapper is 9-15. In Enschede won Twente de vorige twee clashes met Ajax en bleef het tweemaal gelijk (10-12). In vijf van die zes duels scoorden beide clubs. Eind 2019 werd het zelfs 2-5 voor de Amsterdammers.

Voorspellingen

Wedden op FC Twente – Ajax Eredivisie | FC Twente staat op 8.00, gelijkspel noteert 5.60 en Ajax op 1.34. De recente resultaten in Enschede en de huidige prestaties van Ajax lijken dat grote vertrouwen in de gasten niet te ondersteunen. We tippen 1X, dus winst Twente of gelijk, op 3.35.

Back To Top