Skip to content

PSV – AZ , speelronde 21 Eredivisie | De aanvalslinie van AZ bestaat vaak uit Jesper Karlsson als linksbuiten, Yukinari Sugawara als rechtsbuiten en Vangelis Pavlidis als spits. De Griek maakt echter zelden de hele negentig minuten vol.

En wat zit achter hem? Vaste invaller Gudmundsson is verpatst: hij speelt nu voor Genua. En ook Thijs Oosting, die soms inviel, is vertrokken. Ghanees Kamal Sowah gaat dus vermoedelijk wel wat kansen krijgen om zich te bewijzen. Zie wedden op Eredivisie voor odds.

PSV – AZ Eredivisie zaterdag 5 februari

Bij PSV zijn Maximiliano Romero en Andre Ramalho Silva geblesseerd en staan er vraagtekens achter de namen van Ryan Thomas, Noni Madueke en Carlos Vinícius. Ibrahim Sangare is inmiddels uitgespeeld bij de Afrika Cup, maar heeft wellicht nog wat rust nodig.

PSV had eerder in januari al Joey Veerman van sc Heerenveen overgenomen en de creatieve middenvelder heeft inmiddels al minuten gepakt voor zijn nieuwe baas. Dante Rigo ging de deur uit, naar Beerschot op huurbasis, en Davy Pröpper is gewoonweg gestopt met profvoetbal.

Meer zekerheden bij AZ

Bij AZ is het overzichterlijker. Jelle Duin is een twijfelgeval, Bruno Martins Indi speelt niet vanwege een voetblessure. De Alkmaarders trokken voordat de transferdeadline op 31 januari verstreek twee krachten aan. Milos Kerkez is weggeplukt bij niemand minder dan AC Milan en Kamal Sowah is gehuurd van Club Brugge.

PSV – AZ onderling

De recente head to head is in het voordeel van AZ. De club won vier van de vorige zes ontmoetingen met PSV en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die matches is 7-11. In het Philips Stadion waren de verhoudingen bij de vorige zes clashes omgekeerd: vier Brabantse zeges, tweemaal AZ, met als totale saldo 11-10.

In 19 van de vorige 23 duels tussen deze clubs vielen er minstens drie goals. AZ heeft in de Eredivisie negen speelronden op rij niet verloren. Wil de ploeg nog een aanval doen op de top drie de komende maanden, dan zal er wat vaker op doel moeten worden geschoten. Qua aantal schoten per wedstrijd is AZ nu de nummer zes van Nederland.

De wedstrijd PSV – AZ wordt zaterdag 5 februari om 20:00 uur gespeeld in Eindhoven. Stand Eredivisie: de Brabanders staan na 20 speelronden tweede en hebben twee punten minder dan koploper Ajax. AZ is de nummer vijf en het gat richting PSV is 10 punten.

Back To Top