Skip to content

FC Groningen – Go Ahead Eagles | De degradatiezone komt op zich niet in zicht voor dit duo, maar in de laatste zes speelronden hebben ze wel bijzonder weinig punten gepakt. Groningen moest het in die periode doen met vijf stuks en Go Ahead met twee. FC Groningen is favoriet voor de winst, wij verwachten dat beide teams scoren. Zie wedden op Eredivisie voor odds.

FC Groningen – Go Ahead Eagles: thuismalaise

Dit seizoen kregen we eindelijk weer een clash tussen de Groningers en Deventenaren, want vanaf april 2017 ontliepen ze elkaar doordat ze in twee verschillende divisies uitkwamen. Groningen won vijf van de laatste zes ontmoetingen en eenmaal werd het een gelijkspel. Het totale doelsaldo van die partijen is 11-5.

In de vorige tien thuiswedstrijden van FC Groningen in de Eredivisie vielen er minder dan 3 goals. Dat gebeurde eveneens in acht van de laatste negen eredivisiewedstrijden van Go Ahead. De malaise thuis is bij Groningen nog erger dan eerder gemeld. De club won slechts een van de laatste dertien thuisduels in de Eredivisie.

Kans op zege Go Ahead klein

De Eagles hebben zes speelronden na elkaar niet gewonnen en in de regionale media krijgen de spelers er flink van langs. “De ploeg is verworden tot een tandeloos, ideeënloos en zielloos ensemble”, zo schrijft De Stentor. Als boosdoener wordt het nieuwe systeem met 5 verdedigers aangewezen. Het ontbreekt aan het ‘heilige vuur’ bij de promovendus, oftewel lust om aan te vallen.

Pittig programma voor de boeg

En er komt een pittige periode aan voor de mannen van trainer Kees van Wonderen. Op het Eredivisie programma van Go Ahead Eagles staan de komende weken matches tegen AZ, FC Twente en Ajax. Daarnaast heeft de club een iets beter doelsaldo dan op basis van de kansen voor en tegen kon worden verwacht (de zogeheten expected goals). Dus of Go Ahead moet meer kansen afdwingen en minder toelaten dan tot nu toe is gebeurd, of anders zal het doelsaldo (en daarmee de puntenoogst) verslechteren.

FC Groningen – Go Ahead Eagles wordt zondag om 14:30 uur afgewerkt in de Euroborg. De thuisploeg staat na 20 speelronden in de Eredivisie op plek 11, de gasten zijn de nummer 13. Tussen de ploegen zit nul punten verschil, want beide hebben er 22. Het doelsaldo is -6 versus -12.

Back To Top