Skip to content

Eredivisie transfers | Deadline day is verstreken. Het is 1 februari 2022 en de eredivisieclubs moeten de komende maanden verder met hun huidige selectie. Spelers kopen is niet meer toegestaan. We geven een overzicht van de grootste deals die in de winterperiode zijn gesloten.

Winter transfers Eredivisie: Bergwijn niet naar Ajax

Ajax heeft een paar interessante moves gemaakt, al ging het op deadline dag vooral over die ene transfer die niet plaatsvond. Steven Bergwijn is vooralsnog een speler van Tottenham Hotspur. Al langere tijd wilden de Amsterdammers hem overnemen, maar een bod van 18 miljoen euro bleek onvoldoende. Spurs wil 25 miljoen.

Neres naar Shakhtar Donetsk

Wel heeft Ajax deze mannen binnen: Brian Brobbey (RB Leipzig, gehuurd), Patrickson Delgado (Independiente del Valle, gehuurd met optie tot koop) en Mohamed Ihattaren (Juventus, gehuurd met optie tot koop). Enkele spelers gingen de deur uit, met als blikvanger David Neres (Shakhtar Donetsk).

Transfers Feyenoord

Feyenoord heeft ondanks dat de portemonnee minder goed gevuld is dan bij de andere topclubs toch drie man naar Rotterdam kunnen halen. Het zijn Cole Bassett (Colorado Rapids, gehuurd), Jorrit Hendrix (Spartak Moskou, gehuurd) en Patrik Walemark (BK Häcken).

En voor de spelers die verhuurd werden lijkt er weinig toekomst meer te zijn in De Kuip, zoals Francesco Antonucci (FC Volendam, verhuurd), Aliou Baldé (Waasland-Beveren, verhuurd), Naoufal Bannis (NAC Breda, verhuurd), Mark Diemers (Hannover 96, verhuurd) en João Teixeira (Famalicão).

Grootste binnenlandse transfer

De grootste binnenlandse transfer komt op naam van PSV en sc Heerenveen. Joey Veerman kwam over vanuit Friesland naar Brabant. De Eindhovense club nam ook afscheid van een voetballer die nu helemaal nergens heen gaat: Davy Pröpper is per direct gestopt.

sc Heerenveen raakt Veermannen kwijt

Ook opmerkelijk was de terugkeer van oud eredivisie topscorer Wilfried Bony. De Ivoriaan zat zonder job en streek neer bij NEC. Gevoelig voor sommigen, want hij speelde jaren geleden voor rivaal Vitesse. Henk Veerman vertrok van sc Heerenveen naar FC Utrecht en daardoor is de Friese club ineens beide Veermannen kwijt.

Sommige nieuwelingen in de Nederlandse competitie komen van roemruchte clubs. Zo heeft AZ een speler van AC Milan aangetrokken: Milos Kerkez. PEC Zwolle wist Djavan Anderson los te weken, op huurbasis, van Lazio Roma. Sparta klopte ook aan in Rome en kreeg Riza Durmisi als huurling.

Back To Top