Skip to content
Fortuna Sittard - ADO Den Haag Eredivisie 9 november: wondersloffen zoeken

De topper tussen PSV en Ajax is zondagavond geëindigd in 1-1. Daardoor is de stand in de Eredivisie ongewijzigd; Ajax blijft op basis van doelsaldo de ranglijst aanvoeren. Feyenoord behield zijn ongeslagen status, maar liep door de 3-3 tegen FC Emmen wel weer schade op. De Rotterdammers staan tiende, maar hebben ten opzichte van enkele clubs daarboven een wedstrijd minder gespeeld.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslag PSV – Ajax 1-1: geen spektakel

PSV en Ajax schotelden in Eindhoven geen enorm spektakel voor aan de fans en dat was gezien de timing ook wel begrijpelijk. We zitten pas nog in de openingsfase van de competitie, er zijn net Europese matches gespeeld en beide teams lijken nu pas gesetteld te zijn qua basiself. Ajax was sterk in het middelste deel van de match, zo tussen minuut 30 en 70, terwijl PSV het eerste gevaarlijke schot loste en in de eindfase meer aandrong. Met succes: de 0-1 van Quincy Promes (63.) werd een kwartiertje voor tijd uitgevlakt door Donyell Malen.

Mark van Bommel tevreden, Erik ten Hag baalt

PSV-trainer Mark van Bommel kon wel leven met het resultaat. “Dit is een goed Ajax namelijk. Dan moet je blij zijn met een punt. We wilden wel doordrukken, maar het was lastig.” Zijn evenknie bij Ajax, Erik ten Hag, was minder te spreken over de stand die na 90 minuten op het bord stond. “We komen voor. Hadden de wedstrijd volkomen in de greep. Maar dan maakt PSV gelijk door een domme fout”, zo verwijst hij naar de ruimte die Malen kreeg om op te stomen.

Uitslag FC Emmen – Feyenoord 3-3

Na twaalf minuten had Feyenoord uit tegen Emmen al een marge van twee goals te pakken. En toch stond het na nog geen uur spelen 3-2 voor de club uit Drenthe. Zo bekeken was de gelijkmaker van Jens Toornstra, in de allerlaatste secondes van de match, nog een meevallertje. Trainer Jaap Stam heeft de komende dagen heel wat te bespreken met zijn mannen. “Het is heel jammer dat er toch weer iets insluipt van een lager tempo en niet meer de juiste posities innemen. Dat is Feyenoord onwaardig en mag gewoon niet gebeuren,” aldus de voormalige topverdediger.

Uitslagen Eredivisie speelronde 7

Heerenveen – FC Utrecht 1-1 (1-1)
FC Emmen – Feyenoord 3-3 (2-2)
ADO Den Haag – AZ 0-1 (0-0)
PSV- Ajax 1-1 (0-0)
Sparta – RKC Waalwijk 4-0 (2-0)
FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 (1-0)
Willem II – VVV-Venlo 1-0 (1-0)
Vitesse – Fortuna Sittard 4-2 (0-1)
FC Twente – Heracles Almelo 2-3 (1-2)

Back To Top