Skip to content

PSV – Ajax wordt zondag om 14:30 uur gespeeld. In talkshows en sportprogramma’s zal het duel gepresenteerd worden als soort vervroegde kampioenswedstrijd. Immers, als Ajax wint heeft het negen punten meer dan PSV en ook nog een speelronde in te halen. Met nog tien wedstrijden te gaan dit eredivisieseizoen, is er dan weinig kans voor de Brabanders om nog die marge van twaalf verliespunten te repareren.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Voorbeschouwing PSV – Ajax Eredivisie 28 februari

Ajax heeft in de vorige zes Eredivisie speelronden geen steek laten vallen en haalde dus 18 punten binnen. PSV moest het in diezelfde periode doen met 13 punten, ook niet verkeerd. Ten opzichte van het recente eigen verleden doen de Eindhovenaren het namelijk prima: vorig seizoen had PSV na 23 speelronden acht punten minder. Je kunt van trainer Roger Schmidt een hoop vinden, maar het is toch vooral zijn voornaamste taak om op zijn minst progressie te boeken.

Ten Hag heeft ideale formatie Ajax gevonden

Ajax, dat trouwens drie punten meer heeft dan vorig jaar na 22 speelronden (en ook drie meer dan in het succesjaar daarvoor), lijkt na lang zoeken nu een ideale formatie gevonden te hebben. Trainer Erik ten Hag heeft in de winterstop met Sebastien Haller de onbetwiste eerste spits binnen gehengeld en kiest de laatste weken op het middenveld voor Alvarez. En als bonus is ook Mohammed Kudus weer teruggekeerd. In oktober 2020 raakte hij geblesseerd, voordat goed en wel duidelijk was wat de Ghanese middenvelder allemaal in zijn mars heeft. Afgelopen weekend maakte hij de 4-0 tegen Sparta.

PSV presteert dit seizoen minder in toppers

Voor PSV ging het dit Eredivisie seizoen niet naar wens tegen toptegenstanders. In januari werd thuis van AZ verloren met 1-3, Feyenoord won later die maand thuis met dezelfde cijfers en de drie eerdere duels tegen Ajax (supercup inclusief) leverden een puntje op. En Vitesse hield ook de drie punten in eigen huis (2-1).

Donyell Malen verzuimt te scoren

Dan is er ook nog de kwestie dat Donyell Malen in zijn loopbaan elfmaal tegen Ajax, Feyenoord of AZ speelde en daarin slechts eenmaal scoorde. De 22-jarige aanvaller zal de komende weken bondscoach Frank de Boer ervan moeten overtuigen dat hij mee moet naar het EK.

Voorspelling PSV – Ajax

Ajax won vier van de vorige zes onderlinge clashes en verloor er nul. In het Philips Stadion won PSV de helft van de zes laatste Amsterdamse bezoeken en verloor het er twee (saldo 9-6). In de helft van die partijen werd Ajax geen enkele goal gegund.

Wedden op Eredivisie PSV – Ajax? PSV won tien van de vorige elf thuisduels in de Eredivisie, Ajax haalde 16 punten uit zijn zes recentste uitduels in de competitie. PSV noteert 3.30, gelijk 4.00 en Ajax 2.00. We tippen minstens twee goals voor Ajax @1.65.

Back To Top