Skip to content

AZ – Feyenoord | Zondag om 16:45 uur treft AZ in Alkmaar de naaste concurrent Feyenoord. De Noord-Hollanders staan derde met 46 punten, de Zuid-Hollanders hebben er 43. En een beter doelsaldo, dus een zege volstaat voor Dick Advocaat en zijn mannen om een plekje te klimmen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – Feyenoord Eredivisie zondag 28 februari

Is Feyenoord goed genoeg om plek twee te bemachtigen? Daartoe zal wel het gat van zeven punten richting PSV overbrugd moeten worden. En bovenal zal er weer een reeks zonder verliespunten of elk geval nederlagen moeten komen. Want dat lukt momenteel niet: Feyenoord haalde uit de vorige zes Eredivisie speelronden acht punten. Uit gaat het best beroerd met vijf punten uit de vorige zes trips – en een negatief doelsaldo van drie.

Feyenoord onder Dick Advocaat

Het is lastig voor te stellen dat Feyenoord onder Advocaat dik twintig eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen bleef. Kijken we naar de laatste 18 duels van de Rotterdammers, dan blijkt dat daarin minder punten zijn gehaald, dan in de 18 duels die de ploeg onder leiding van Jaap Stam speelde. En Stam werd daarna ontslagen… Trouwens, vorig seizoen had Feyenoord na 23 speelronden 3 punten meer dan nu. Wat de kleine generaal wel heeft verbeterd is het aantal tegengoals.

Dat zijn er nu 22 en in de afgelopen 10 seizoenen waren dat er na 22 competitiewedstrijden maar eenmaal minder (2016-2017, 12 stuks).

Nog wel wat nodig voor plek twee

Een van de meest betrouwbare pionnen bij Feyenoord is Jens Toornstra, de onvermoeibare middenvelder die zo af en toe ook een goaltje meepikt. “Als je hier gelijkspeelt en je zegt dat je voor plek twee wil gaan, dan kun je niet tevreden zijn”, zo sprak hij na de midweekse 0-0 uit tegen FC Groningen.

AZ best zwak in tweede helften

AZ heeft vier punten minder dan PSV en kan de Brabanders tot op 1 punt naderen, afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van PSV tegen Ajax die dit weekend ook op het programma staat. Wat bij de Alkmaarders nog wel mag verbeteren is clean sheets houden. Dat lukte pas vier keer; ter vergelijking: PSV ging achtmaal naar huis zonder tegentreffer, Feyenoord negenmaal en Ajax tien keer. En AZ is best zwak in tweede helften, daarin is het doelsaldo net aan positief: 26-24. De andere drie hebben veel ruimere saldo’s.

Voorspelling AZ – Feyenoord

Winst AZ noteert 2.02 en daarmee zijn de Alkmaarders bestempeld als favoriet. Gelijk noteert 3.75 en winst Feyenoord 3.45. We tippen dat AZ de openingstreffer (first goal) maakt op 1.62.

Back To Top