Skip to content

Eredivisieploegen Ajax en PSV komen vanavond in actie in de eerste knock-outronde van de Europa League. Ajax begint om 18:55 uur thuis tegen Lille en won vorige week uit met 1-2. PSV treft om 21:00 uur Olympiakos en heeft ernstige schade te repareren, want in Griekenland verloren de Brabanders met 4-2.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Europa League Ajax – Lille

De Amsterdammers speelden tegen ‘Les Dogues’ gedisciplineerd en geconcentreerd. Wervelend was het allemaal niet, daarvoor hadden de mannen uit het noorden van Frankrijk zich ook te veel teruggetrokken, maar de koploper van de Eredivisie had wel de touwtjes stevig in handen en had tot de onfortuinlijke 1-0 (slechte terugspeelbal Tagliafico) helemaal niets van Lille te duchten. En eigenlijk daarna ook niet – de Franse koploper kwam verrassend bleekjes voor de dag.

En dan kan Ajax ditmaal ook nog beschikken over Ryan Gravenberch, die vorige week in de Europa League wedstrijd ontbrak vanwege een schorsing. Bij de Franse ploeg waren er in de heenwedstrijd twee man geschorst; Benjamin Andre en Xeka mogen nu wel meedoen.

Lille heeft strijdplan klaar

Ajax heeft nu in alle competities tien matches achtereen gewonnen, maar de drie vorige nederlagen kwamen wel allemaal in een thuiswedstrijd. Lille heeft acht uitduels op rij gewonnen. Lille-trainer Christophe Galtier heeft zijn strijdplan klaar: “We moeten beter zijn aan de bal, maar we moeten ook hoger spelen. Daar hebben we aan gewerkt.”

Europa League PSV – Olympiakos

Tweemaal wist PSV in Piraeus nog een achterstand goed te maken, daarna liepen de Grieken uit naar 4-2, en telkens flaterde de Eindhovense defensie. Het was eenvoudig om de twee zwakste spelers op het veld aan te wijzen: Boscagli en Teze. Boscalgi moest geblesseerd het veld af en zal vermoedelijk worden vervangen door Baumgartl, terwijl Ibrahim Sangaré een rode prent moet uitzitten.

Hopelijk Götze, Zahavi en Malen hele wedstrijd

PSV-fans zullen hopen dat trainer Roger Schmidt eventjes stopt met zijn malle wisselfratsen en ‘gewoon’ mannen als Götze, Zahavi en Malen de hele match inzet. Bij Olympiakos liepen Marios Vrousai en Sokratis in het weekend kwetsuren op en er hangen vraagtekens rond hun inzetbaarheid.

PSV verloor dit seizoen twee thuisduels, eentje in Europa tegen Granada en vorige maand tegen AZ. Olympiakos ging vorig weekend onderweg nog onderuit, 2-1 tegen Panathinaikos.

Gaan Ajax en PSV door in de Europa League?

We richten ons op de vraag: wie gaat door? Ajax noteert bij Toto 1.14 en Lille 5.50 – met die noteringen moeten we toch de Fransen tippen. PSV noteert 3.50 en Olympiakos 1.30.

Back To Top