Skip to content

Ajax is nu definitief de nummer één van het afgebroken Eredivisieseizoen 2019-2020 en AZ is daardoor definitief de nummer twee. Een kampioen is er dus niet, daaraan is niets veranderd, maar de consequentie van deze bevestiging is dat Ajax direct naar de groepsfase van de Champions League gaat (al is dat nog niet honderd procent zeker, als Lyon deze editie wint gaat daar een kruis door) en dat AZ in de koker gaat voor de loting van de tweede voorronde.

Eredivisie: Protest AZ afgewezen en hoe gaat het met Feyenoord?

AZ nummer twee Eredivisie

De Europese bond UEFA heeft dit maandagochtend gecommuniceerd. De loting vindt vandaag om 12:00 uur plaats. Zondag zei AZ-directeur Robert Eenhoorn nog dat hij niets heeft vernomen van de UEFA. Nu is hij dus ook op de hoogte. AZ Alkmaar tekende protest aan tegen het besluit van de KNVB omdat de Alkmaarders menen dat ze op basis van onderling resultaat boven Ajax gerangschikt moeten worden. AZ heeft nog de mogelijkheid om een stap naar sporttribunaal CAS te wagen, maar gezien de tijdsdruk lijkt dat zinloos.

Feyenoord dringend op zoek naar verdediger

Ook wat Dick Advocaat betreft gaat de tijd dringen – om een nieuwe verdediger te halen dan. De Feyenoordtrainer kreeg dit weekend te maken met een blessure bij Sven van Beek en daardoor heeft hij nu nog drie centrale verdedigers beschikbaar: Eric Botteghin, Marcos Senesi en George Johnston. “Het is echt krap daar achterin”, zei Advocaat. Anderzijds was Van Beek sowieso vorig seizoen al geen rots in de branding: hij speelde door blessures slechts een duel.

Blij met Robin van Persie

Voorin zijn er bij Feyenoord wel blije gezichten. Aanvaller Robert Bozenik vindt het geweldig dat Robin van Persie is gekomen als spitsentrainer. “Ik ben blij dat ik met een legende mag trainen. We praten over voetbal, over hoe ik mij moet opstellen.” Hij maakte in de met 3-0 gewonnen oefenmatch tegen Sparta twee treffers, de derde kwam van de achttienjarige Crysencio Summerville.

Natuurlijk wordt er de komende dagen weer flink geoefend tussen de Eredivisieclubs en soms ook Eerstedivisieclubs. Hier is het programma voor deze week:

Maandag 10 augustus
18.45 uur: FC Twente – Fortuna Sittard

Dinsdag 11 augustus
18.45 uur: FC Emmen – FC Groningen

Woensdag 12 augustus
18.45 uur: Jong Ajax – Jong FC Utrecht

Donderdag 13 augustus
18.45 uur: Ajax – (ntb)

Vrijdag 14 augustus
18.45 uur: Willem II – VVV-Venlo

Zaterdag 15 augustus
18.45 uur: PSV – Vitesse

Zondag 16 augustus
16.45 uur: Feyenoord – FC Twente

Back To Top