Skip to content

De relatie tussen AZ en de KNVB lijkt voorlopig niet hersteld te worden. De Alkmaarse voetbalclub was het totaal oneens met het besluit van de bond om als nummer twee van het afgebroken Eredivisieseizoen te worden aangewezen en vond de communicatie rondom dat besluit ook schandalig.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ Alkmaar speelde sneaky spel

Vervolgens probeerde de club, zonder de bond in te lichten, via de UEFA toch te worden aangewezen als nummer een. Michael van Praag, bestuurder bij de UEFA, laat nu tegenover het AD weten wat hij van die gang van zaken vindt. “Ze hebben een heel sneaky spel gespeeld”, zo is de ex-voorzitter van Ajax en ook de KNVB heel duidelijk.

Michael van Praag bemoeit zich er niet mee

Het stak Van Praag dat de Noord-Hollandse club dat “achter de rug van de nationale bond en collega-clubs om” deed. Hij stuurde een kort mailtje aan AZ-voorzitter Robert Eenhoorn om te melden dat hij “de handelswijze van AZ niet netjes” vond. En Van Praag meent nu dat AZ Alkmaar in dat mailtje het bewijs zag dat Van Praag zich met de zaak ging bemoeien, pogend om mensen te beïnvloeden. Dat is volgens Van Praag absoluut niet zo: “Tot dit moment heb ik er met niemand bij de KNVB of UEFA over gesproken, ook niet met de media, of via sociale media.”

Focus AZ op nieuw seizoen en CL

AZ heeft momenteel geen zin om inhoudelijk in te gaan op dit verwijt van Van Praag. “De reactie van de heer Van Praag daarop laten we graag voor zijn rekening”, aldus Eenhoorn. “Wij focussen ons nu zoals in een eerder statement gesteld, op de toekomst met de voorrondes van de Champions League, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak.”

AZ in Champions League tegen Victoria Plzen

Wat die Champions League betreft: AZ heeft geloot tegen Victoria Plzen en mag eind augustus in het eigen stadion spelen. Trainer Arne Slot heeft inmiddels al wat huiswerk gedaan. “Ik zag uit de beelden dat Victoria Plzen een fysiek heel sterke ploeg is, dat veel scoort vanuit standaard situatie”, concludeert hij. “Ook waren ze heel lang ongeslagen in de Tsjechische competitie.”

Zal die wedstrijd met of zonder keeper Marco Bizot zijn? Diverse Spaanse clubs schijnen hem uit Alkmaar op te willen halen, waaronder Valencia, Sevilla, Celta de Vigo en Atletico Madrid. Mocht Bizot vertrekken, dan is FC Twente-keeper Joël Drommel de vermoedelijke vervanger.

Back To Top