Skip to content

Van vrijdagavond tot en met zondagavond worden er vijf oefenwedstrijden gespeeld in het kader van de reeks FOX Sports Eredivisie Comeback. De aftrap is vandaag, vrijdag, om 18:45 uur met FC Emmen tegen SC Cambuur en zondag vanaf 20:00 uur is er het toetje tussen Feyenoord en stadsgenoot Sparta.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – RKC Waalwijk zaterdag

Zaterdag om 18:45 uur zien we de regerend landskampioen Ajax in actie – de kampioen van 2019 welteverstaan, want over 2020 is er door de KNVB vanwege de coronacrisis geen formele kampioen gekroond. De Amsterdammers oefenen in eigen huis tegen RKC Waalwijk, dat wordt getraind door een voormalige Ajacied, Fred Grim.

Liever een andere eerste tegenstander

Je zou zeggen dat de altijd hoffelijke Grim best zin heeft in een weerzien met zijn oude club. Maar nee, de voormalige keeper had liever een andere tegenstander getroffen: “Ajax is een wedstrijd die je in een normale voorbereiding niet als eerste speelt. Alles is anders, daar moet je rekening mee houden.” Hij wil dus best tegen Ajax spelen, maar liever niet als eerste van een reeks oefenduels. “Het gaat er niet om of het leuk is, het gaat erom of het goed is voor je groep en je bepaalde stappen kunt nemen in je voorbereiding.”

Ten Hag puzzelt met selectie

Erik ten Hag zit ondertussen driftig te schetsen en puzzelen in zijn kladblok, want hoe vangt de Ajax-trainer het vertrek van Hakim Ziyech en Joel Veltman op? Natuurlijk is er ook vers bloed, want Antony, Mohammed Kudus en doelman Maarten Stekelenburg werden aangetrokken. Bonus is dat David Neres na acht maanden (knieblessure) weer mee kan trainen.

Feyenoord haalt Robin van Persie

Feyenoord heeft een hele grote naam binnen gehengeld: Robin van Persie wordt spitsentrainer. Het gaat vooralsnog om een onofficiële functie, meer een stage. “Ik ga hier ontdekken of ik dit leuk vind en ik help de staf hier een beetje mee”, zegt de 37-jarige Van Persie.

Feyenoord sterker geworden

Verdediger Ridgeciano Haps verwacht dat Feyenoord ondertussen alleen maar sterker is geworden. “Als je ziet hoe fel en scherp er werd getraind, dat is genieten. Ons probleem vorig seizoen was dat we met een half fitte spelersgroep aan de voorbereiding begonnen. Maar als je dan ziet hoe fit we nu zijn!”

Programma Eredivisie Comeback

Vrijdag 7 augustus
18.45 uur: FC Emmen – SC Cambuur

Zaterdag 8 augustus
18.45 uur: Ajax – RKC Waalwijk

Zondag 9 augustus
12.15 uur: FC Dordrecht – NAC Breda
14.30 uur: De Graafschap – FC Volendam
16.45 uur: Heracles Almelo – PEC Zwolle
20.00 uur: Feyenoord – Sparta Rotterdam

Back To Top