Skip to content

Dit weekend wordt er nog volop gevoetbald op de Nederlandse velden. Zaterdag zijn er twee play-offduels in de strijd om plaatsing voor de Europa League, zondag zit je de hele dag gebakken met liefst vier wedstrijden in de nacompetitie. Oftewel een strijd op leven en dood: momenteel zijn er nog acht clubs in de running voor twee plekjes in de Eredivisie 2019 – 2020.

Speelschema play-offs en nacompetitie

Play-offs Europa League

Directe plaatsing voor de Europa League is overigens niet mogelijk, maar de winnaar van de play-offs mag zich wel opmaken voor de tweede voorronde van die Europese competitie. Feyenoord mag als nummer drie van de Eredivisie al in de derde voorronde beginnen, nummer vier AZ Alkmaar begint in de tweede voorronde. Vitesse, FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Groningen zijn als nummers vijf tot en met acht van de competitie nu dus aangewezen op het seizoenstoetje om nog voordat de Eredivisie 2019-2020 begint alweer Europese duels te kunnen spelen.

Programma play offs

Sparta nacompetitieDe heenwedstrijden zijn dus deze zaterdag, de returns vinden de dinsdag daarop plaats. De finale is een tweeluik dat op vrijdag 24 en dinsdag 28 mei plaatsvindt, telkens vanaf 20:45 uur. Wie ook de gelukkige blijkt te zijn, alle vier hebben in de afgelopen jaren bar weinig gepresteerd in de Europa League. Vitesse staat er nog het best voor met plek 154 op de clubranking van de UEFA.

Wie zegeviert in nacompetitie?

Keert Sparta weer terug op het hoogste niveau, de plek waar de statige club lang tot het meubilair behoorde? Weten De Graafschap en Excelsior zich te handhaven? Gaat FC Den Bosch ondanks dat de KNVB de nieuwe eigenaar niet wil erkennen een stapje hoger acteren? Lukt het TOP Oss ook nu weer om een manshoge muur voor het eigen goal op te trekken? De Brabanders kregen na kampioen FC Twente de minste goals tegen in de Keuken Kampioen Divisie

Voorspellingen

Wedden? Weinig tegengoals krijgen, da’s vooral in een knock-out competitie erg handig. We tippen dat TOP Oss het dubbele treffen met Sparta overleeft. Kwalificatie voor de halve finale noteert 2.60.

Zaterdag, play-offs Europees voetbal
18:30 Heracles Almelo – FC Utrecht
20.45 FC Groningen – Vitesse

Zondag, nacompetitie
12:15 Go Ahead Eagles – FC Den Bosch
14:30 RKC Waalwijk – Excelsior
16:45 TOP Oss – Sparta Rotterdam
20:00 SC Cambuur – De Graafschap

Back To Top