Skip to content

Robin van Persie heeft niet helemaal het afscheid gekregen dat de topscorer aller tijden van Oranje verdient. Zijn club Feyenoord verloor de laatste competitiewedstrijd thuis met 0-2 van ADO Den Haag en de perikelen van Ajax in de Champions League en het landskampioenschap van de Amsterdammers overschaduwden zijn laatste wedstrijd.

Voor Robin van Persie deur Feyenoord altijd open

Maar niet getreurd, want Het Legioen heeft luid en duidelijk genoeg zijn liefde aan de levende legende laten horen en zien. En het afscheid van Van Persie als voetballer betekent beslist niet dat we hem niet of amper nog in de openbaarheid zullen zien. De 35-jarige aanvaller brak door bij Feyenoord en sloot daar zijn actieve loopbaan af, dus het lijkt voor de hand te liggen dat, mocht hij een of andere trainersrol ambiëren, hij dat doet bij de Rotterdammers. “Feyenoord heeft wel heel duidelijk aangeven, wat ik heel erg waardeer, dat de deur altijd open staat”, zegt hij.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Nieuwe leven RvP

Eerst gaat hij een jaartje om zich heen kijken, zijn nieuwe leven oppikken en wat dingen uitproberen. Gekscherend zegt hij dat hij misschien uitkomt bij iets als tafeltennis. Maar ook niet ondenkbaar is dat hij overal en nergens opduikt op televisie. Hij komt goed uit zijn woorden, heeft achttien jaar op hoog niveau gepresteerd en, niet onbelangrijk voor een visueel medium, heeft een aansprekend uiterlijk met een volle kop haar dat dik tien jaar terug al begon te grijzen.

Mark van Bommel naar Bayern?

Bayern München heeft als bijnaam Rekordmeister en dat record werd dit seizoen aangescherpt met nog maar weer eens een Duitse titel. Toch zijn de fans niet zo dol op trainer Niko Kovac, die dit seizoen debuteerde als eerste man bij de club. Lange tijd stond Bayern achter Borussia Dortmund. Alles kwam dus toch nog goed en ook kon op 25 mei tegen Leipzig nog de beker worden bemachtigd. Deze zomer moet de bezem door de wat verouderde selectie.

Wordt Kovac die klus toevertrouwd? Of kan Mark van Bommel zijn kans grijpen om na een jaartje PSV gelijk een reuzenstap te maken? Aan de andere kant: waarom zou hij dat doen? Als tweede worden in de Eredivisie kennelijk hoger wordt aangeslagen dan de Duitse dubbel, dan is het de vraag wat Van Bommel dan in het aankomende seizoen in hemelsnaam moet bereiken om ook een ontslag te voorkomen.

Back To Top