Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt PEC Zwolle tegen VVV-Venlo. De Zwollenaren staan dertiende en hebben uit 26 speelronden ook 26 punten gehaald. VVV staat op plek 15 en heeft 22 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – VVV-Venlo: punten zijn nodig

De Venlose club voelt de crisisstemming toeslaan. Wekenlang ging het bij VVV vooral over de opzienbarende prestaties van aanvaller Georgios Giakoumakis, die er al 24 in heeft liggen. Maar zijn treffers (63 procent van de totale VVV-productie, met afstand het grootste goalaandeel van alle eredivisiespelers) zijn niet meer afdoende om punten te pakken. Want VVV vergaarde in de laatste zes speelrondes precies 0 punten.

Verzorgd positiespel lukt met deze PEC selectie niet

PEC heeft ook geen hosannastemming. De Zwolse ploeg haalde in de laatste zes speelronden vier punten. Evenals VVV is recent een trainer op straat gezet. En de plannen die de twee nieuwe oefenmeesters met de club hebben, vergen uiteraard enige tijd om er in te worden geslepen. Nu zal dat bij VVV-Venlo iets makkelijker zijn, want het devies is logischerwijs: alle ballen op de Griek. Maar PEC ambieert verzorgd positiespel te offreren. En daarvoor heeft deze selectie kennelijk de kwaliteiten niet voor.

Nieuwe trainer Jos Luhukay: duidelijkheid en visie

In 10 van de vorige 11 uitwedstrijden in de Eredivisie van VVV-Venlo vielen er minstens 3 goals. De Limbugers moesten in 3 van de laatste 4 uitduels minstens 3 tegentreffers incasseren. Aan nieuwe trainer Jos Luhukay de taak om het tij te keren. Hij is gepokt en gemazeld in het Duitse voetbal, speelde vroeger wel zelf in de Eredivisie en is, toch belangrijk voor hoe hij bij de fans valt, geboren in Venlo. Sterker nog, hij speelde ooit voor VVV.

Bikkelharde commandant

Luhukay kan het niet zo waarderen als hij wordt getypeerd als als een bikkelharde commandant. “‘Dominant’, ‘Kleine generaal’; er zijn in Duitsland wel meer typeringen op me geplakt”, zegt hij. “Voor mij staat vast dat we het met elkaar moeten gaan doen. Duidelijkheid en een visie, daar gaat het om.”

PEC – VVV onderling

De helft van de vorige zes onderlinge confrontaties leverde geen winnaar op, tweemaal won VVV-Venlo en eenmaal PEC Zwolle. In twee van de vorige vier clashes ontving PEC een rode kaart. Van de zes laatste duels in Zwolle won PEC er 1 en VVV 3, met als totale doelsaldo 7-10. In vijf van die zes duels maakten beide ploegen minstens een goal.

Wedden op Eredivisie? PEC Zwolle noteert 1.78, gelijkspel 4.10 en VVV ook 4.10. Een goal van Giakoumakis staat op 2.10.

Back To Top