Skip to content

AZ – PSV Eredivisie zondag 21 maart 14:30 uur | Het is een direct duel om plek twee. De Noord-Hollanders hebben na 26 speelronden 52 punten en de Brabanders staan op plek twee met drie punten meer. Wel heeft PSV een beter doelsaldo; een verschil van acht goals.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – PSV: strijd om de tweede plaats Eredivisie

Het was een veelbewogen Eredivisie seizoen voor AZ Alkmaar, dat het seizoen begon met vijfmaal gelijk na elkaar, en toen dus al direct tien verliespunten had opgelopen. Later werd trainer Arne Slot aan de kant gezet, omdat hij met Feyenoord bleek te spreken over een contract aldaar, en eindigde het Europa League-avontuur al in de groepsfase. Maar momenteel worden steady de punten verzameld: de vorige zes speelronden leverden 15 punten op.

PSV wint niet in toppers

PSV heeft in de vorige zes wedstrijden op het eredivisie programma 11 punten vergaard. Waar AZ de afgelopen anderhalf jaar uitstekend presteert tegen ‘de grote drie’, daar laten de Eindhovenaren keer op keer steken vallen in de toppers. Al 15 keer na elkaar is niet gewonnen van Ajax, Feyenoord of AZ. Afgelopen weekend bleef de nummer twee op 1-1 steken tegen Feyenoord. “We hebben ook vandaag weer sterke fases waar we meer uit moeten halen. Een doelpunt, dat is wat er mist”, zo sprak trainer Roger Schmidt.

Götze ziet jonge ploeg ontwikkelen

Mario Götze had er wel een verklaring voor: “Vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben, ik zie een duidelijke ontwikkeling bij de spelers.” Al valt het best mee met de gemiddelde leeftijd van de PSV-spelers, zo lag die bij de basiself tegen Feyenoord op 25,3 jaar. Bij AZ was het gemiddelde tegen Twente (4-1) 24,5 jaar.

Wie pakt het Champions League ticket?

De club die in de Eredivisie stand dit seizoen als tweede eindigt, mag zich inschrijven voor de voorronden van de Champions League. En dat levert, in potentie dan, miljoenen euro op, die broodnodig zijn om in het spoor van Ajax te kunnen blijven. Linksback Owen Wijndal verwacht dat het zijn AZ zal worden. “Met veel positiewisselingen en een hoog tempo hebben we FC Twente met de rug tegen de muur gezet. Als het goed loopt, zijn er weinig ploegen tegen ons bestand.”

Voorspelling AZ – PSV

Beide ploegen wonnen drie van de vorige zes onderlinge duels en het totale doelsaldo van die reeks is 13-10. AZ ging thuis viermaal onderuit tegen PSV en won twee van de laatste zes clashes in Alkmaar (saldo 11-16). In 2 van die vorige 3 ontmoetingen kreeg AZ een rode prent.

Inzetten op goals

Wedden op Eredivisie dit weekend? AZ noteert 2.70 voor een zege, gelijkspel 3.70 en PSV 2.40. PSV maakt tot nu toe altijd minstens 1 goal, AZ heeft slechts 2 keer het net niet gevonden. Beide teams scoren noteert 1.43, nog interessanter is gelijkspel waarbij beide teams scoren (dus niet 0-0) op 4.25.

Back To Top