Skip to content

Vrijdag 19 maart om 20:00 uur speelt sc Heerenveen tegen FC Twente in het Abe Lenstra Stadion. De clubs staan op drie punten van elkaar, in Twents voordeel. Ze staan achtste en elfde en met nog acht speelronden te gaan, lijkt het niet heel waarschijnlijk dat ze zich direct weten te plaatsen voor de Europese toernooien.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

SC Heerenveen – FC Twente: Friezen favoriet

De Friese ploeg heeft bijna geen zorgen over absente spelers, alleen Ulysses Llanez Jr zal zeker niet op het veld verschijnen. De Tukkers missen wel een aardig rijtje krachten: Mees Hilgers, Julio Pleguezuelo, Kik Pierie en Vaclav Cerny gaan het niet redden.

De verwachte basiself van FC Twente is best jong: 21,4 jaar gemiddeld. En die jonkies gaan het misschien fysiek afleggen als het op duelkracht aankomt in deze match. Het percentage gewonnen kopduels van de elf Tukkers die we in de startformatie verwachten is maar 37 procent (bij Heerenveen 57 procent).

Lamlendig sfeertje dreigt

Bij ploegen die zo’n beetje meesukkelen in de middenmoot van de Eredivisie, en waar er geen degradatiezorgen zijn, maar er ook geen echt overtuigende flow heerst, dreigt er een lamlendig sfeertje te ontstaan. Dat is volgens Tubantia-journalist Fardau Wagenaar het geval. “FC Twente heeft het net als Heerenveen zwaar. Twente mist ook dat gogme. Het is gezellig en gezapig. Er wordt niet gecoacht op het veld”, zo constateert ze.

Twente wacht tegen Heerenveen al tijdje op succes

SC Heerenveen won de helft van de vorige zes ontmoetingen en driemaal werd het gelijk. Kortom, FC Twente wacht al een tijdje op een succesje tegen de Friezen. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 9-3. In februari 2016 wist Twente wel drie punten mee te nemen uit Heerenveen. Twente won in totaal twee van de vorige zes uitduels tegen Heerenveen (ook twee zeges Heerenveen, totale doelsaldo 7-8).

Wij verwachten weinig goals

In 10 van de laatste 12 uitwedstrijden in de Eredivisie van FC Twente vielen er minstens drie goals, terwijl de club slechts 1 van de laatste 11 competitieduels won. Heerenveen heeft vijf thuisduels na elkaar in de Eredivisie niet verloren.

Wedden op SC Heerenveen – FC Twente

Heerenveen noteert 2.55, gelijkspel 3.45 en FC Twente 2.70. Dit affiche leverde de vorige seizoenen relatief weinig goals op en ‘onder 2,5 goals’ heeft een aantrekkelijke notering: 2.12.

Back To Top