Skip to content

Na vier speelronden staat Willem II aan de leiding van de Eredivisie. Dat er een ongebruikelijke leider zou zijn na dit weekend was erg waarschijnlijk, want Ajax, PSV, AZ en Feyenoord kwamen niet in actie. De KNVB gunt deze clubs vanwege hun Europese matches rust. Daardoor waren er slechts zes wedstrijden.

Willem II koploper Eredivisie

Willem II trapte zaterdagavond het spits af tegen FC Emmen en bracht met de 2-1 zege zijn totaal aantal punten naar negen. Vitesse had daar later die avond overheen kunnen gaan, maar de Gelderse club bleef uit tegen Heracles steken op 1-1. FC Utrecht kreeg zondagmiddag de kans om de koppositie te pakken. VVV-Venlo bleek echter te sterk: 1-2. En ook de aanval van Sparta op de leidende positie van Willem II mislukte. Uit tegen PEC Zwolle moest de promovendus tevreden zijn met een puntendeling: 2-2. Sparta is evenals Vitesse nog ongeslagen.

PEC, RKC, Fortuna en Heracles zonder zeges

Komende weekend staat er een volwaardige speelronde op het speelschema Eredivisie en dan kunnen Ajax, AZ en PSV proberen naar de top te jumpen. Maar laten we ook eens onderaan de ranglijst kijken. PEC Zwolle beleeft hapering na hapering en heeft slechts één punt. Komend weekend zal er uit tegen FC Emmen wat moeten gebeuren om het tij te keren. RKC en Fortuna hebben het ook moeilijk en staan eveneens op een schamel punt. Ook Heracles behoort tot de clubs die na vier speelronden nog geen zege boekten.

Goals in wedstrijden VVV-Venlo

Het team dat tot nu toe bij de doelpuntrijkste duels betrokken is staat negende en is VVV-Venlo. De vier wedstrijden leverden in totaal zeventien goals op, zeven voor en tien tegen. Dat is opvallend, want vorig seizoen wist VVV er juist in te slagen om relatief krappe uitslagen te verwezenlijken. De 34 speelronden leidden toen tot 110 goals, dus gemiddeld drie per duel.

Clubs sparen voor Europese duels?

De meningen zijn verdeeld over de juistheid van de beslissing om de clubs die Europese duels afwerken te sparen. Het lijkt vrij overbodig: al jarenlang werd deze maatregel immers niet genomen en in andere landen is het ook geen gewoonte. Driemaal per week spelen is voor getrainde profs heus wel mogelijk en anders moet de trainer maar flink rouleren.

Uitslagen Eredivisie speelronde 4

RKC Waalwijk – ADO Den Haag 0-3 (0-1)
FC Utrecht – VVV-Venlo 1-2 (0-2)
PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 2-2 (1-1)
Willem II – FC Emmen 2-1 (1-0)
Heracles Almelo – Vitesse 1-1 (0-0)
sc Heerenveen – FC Twente 0-0 (0-0)

Back To Top