Skip to content

John Stegeman is niet langer de trainer van PEC Zwolle. De 3-2 nederlaag tegen FC Emmen, de hekkensluiter van de Eredivisie, bleek niet te verteren voor de clubleiding. Hij begon medio 2019 aan de job en kwam over van de regionale rivaal Go Ahead Eagles. Onder Stegemans leiding waren de resultaten voortdurend zwak – terwijl PEC juist een ambitieus plan had gepresenteerd met als boodschap dat de Overijsselse club structureel tot de subtop wilde behoren.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

John Stegeman ontslagen bij PEC Zwolle

Vorig seizoen, dat door de coronapandemie niet werd afgerond, was PEC Zwolle de nummer 15 van Nederland. De abrupte stop van de Eredivisie kwam PEC niet slecht uit, want het stond net boven de degradatiestreep, op basis van doelsaldo. Dit seizoen begon beter: PEC Zwolle behoorde tot de Eredivisie winterstop tot de middenmoot. Maar na de korte winterstop werden nog maar weinig punten vergaard. Ook had de directie inmiddels besloten Stegemans aflopende contract niet te verlengen.

Art Langeler nieuwe trainer PEC?

Nu moet dus een nieuwe oefenmeester worden gevonden en Art Langeler lijkt de belangrijkste kandidaat. Volgens de NOS is er al een gesprek geweest tussen PEC en de man die nu directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB is, maar ook een verleden heeft in Zwolle.

Gertjan Verbeek leek eventjes ook een kanshebber, maar bronnen rondom de club melden dat hij van het lijstje is afgestreept.

Ajax vecht voor keeper Onana

Inmiddels heeft Ajax al enkele duels zonder vaste doelman Andre Onana achter de rug, en zijn vervanger Maarten Stekelenburg, een oude bekende in Amsterdam, heeft geen steken laten vallen. Maar natuurlijk wil Ajax dat de dopingstraf van 1 jaar voor de Kameroense sluitpost wordt verlaagd of geheel kwijtgescholden. Een concrete stap daartoe is het in de hand nemen van de advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero. Zij gaan Ajax juridisch bijstaan.

Straf reduceren

“Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat”, zegt Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis. Ajax stuurt een brief naar de UEFA en gaat daar antwoord op krijgen, daarna komt ook een mondelinge behandeling van de casus. Kenners van dopingregels verwachten dat Ajax niet al te veel gedaan zal krijgen, hoogstens een reductie van de straf naar 8 maanden.

Back To Top