Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt FC Twente – Feyenoord in de Grolsch Veste. Twente staat zevende in de Eredivisie en heeft uit 22 speelronden 33 punten gehaald, Feyenoord is vijfde met 41 punten uit 21 duels.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Eredivisie ronde 23: FC Twente – Feyenoord

De Rotterdammers hebben zich hersteld van drie nederlagen op rij en wonnen de twee laatste speelrondes. FC Twente wist vorig weekend in de Eredivisie eindelijk weer te winnen, de eerste zege in de laatste zes competitiewedstrijden, en versloeg Vitesse met 0-2. Thuis heeft Twente echter een joekel van een vormcrisis te pakken: zes duels, een puntje. Feyenoord doet het momenteel buitenshuis niet zo denderend, met drie verliezen in de vier vorige trips.

Feyenoord in mineur

Feyenoord won vier van de laatste zes clashes met de Tukkers en verloor er nul. Het totale doelsaldo van die zes matches is 4-13. Maar daar zullen staf en spelers geen moment aan denken. De Zuid-Hollandse club rouwt na de dramatische uitschakeling in de KNVB Beker tegen Heerenveen, dat woensdag van 1-3 terugkwam en met 4-3 won. Steven Berghuis was de schlemiel van de avond, want zijn rode kaart zette de neergang in beweging.

Het blijft rommelen in Rotterdam

Trainer Dick Advocaat moest de zoveelste keer dit seizoen de gesel over zijn selectie leggen. “Het gehele elftal zakte door de ondergrens heen in de laatste fase van de wedstrijd. We verliezen niet van Heerenveen maar van onszelf”, oordeelde de kleine generaal. En zo blijft het maar rommelen in Rotterdam, nadat er ook al diverse aanvaringen zijn geweest over de te hanteren strijdwijze. Wel of niet ver op de helft van de tegenstander al druk zetten, dat blijft telkens het twistpunt.

Wanneer FC Twente tot zijn recht komt

Bij Twente zou die discussie na de driepunter tegen Vitesse beslecht moeten zijn. Daar werd het bewijs geleverd dat deze spelersgroep niet de kwaliteiten heeft om te gokken op veel balbezit en positiespel. De tegenaanval, de omschakeling, dat zijn de momenten waarop de Tukkers toe moeten slaan. Creativiteit in de kleine ruimte, dat kun je van de Twente-aanval niet verwachten, hoogstens van Ajax-huurling Danilo. Stuur ze de diepte in via een directe, lange bal, dan komen ze meer tot hun recht.

FC Twente – Feyenoord voorspelling: X2

Maar nu speelt Twente dus thuis en ook zonder publiek is het dan lastiger om terug te zakken – want de tegenstander doet dat in uitduels nu eenmaal ook meer. In dat opzicht wordt dit een boeiende tactische clash: welke trainer verliest het geduld en wil zijn linies wat naar voren opschuiven?

Wedden op Eredivisie Twente – Feyenoord | FC Twente noteert 3.50 voor de winst, gelijkspel 3.75 en Feyenoord 1.98. Feyenoord stond in drie van zijn tien uitduels in de eredivisie bij rust voor. We tippen dat het bij rust gelijk is en Feyenoord wint; X/2 noteert 5.50.

Back To Top