Skip to content

Zondag 7 april om 14:30 speelt PEC Zwolle – Fortuna Sittard. Beide clubs hoeven zich geen zorgen te maken over geploeter in de degradatiezone van de Eredivisie. PEC staat twaalfde met 32 punten, de gasten uit Limburg veertiende met 30 punten. Nummer zestien De Graafschap moet het doen met 26 stuks.

PEC Zwolle – Fortuna Sittard gaat nergens om

Het gat richting de Europese ticketzone van de Eredivisie is erg groot, waardoor het duo een beetje in niemandsland verkeert. Er is in de aanstaande zes laatste speelrondes op het speelschema Eredivisie niet meer echt iets om voor te spelen. Ja, een nieuw contract of een transfer of gewoon omdat het plezierig is om je best te doen en de fans te plezieren. Misschien komen ze juist bevrijd door de prestatiedrang en de ranglijstdruk tot hun beste voetbal. En dan moet je toch PEC als selectie met de grotere potentie inschalen.

Meer verwacht van PEC Zwolle

PEC Zwolle is dit Eredivisie seizoen zo’n ploeg die niet het aantal punten krijgt die bij de onderliggende prestaties passen. In offensief opzicht behoren de Zwollenaren tot de subtop. Ze vuren per speelronde gemiddeld 14,6 schoten af, het zesde hoogste aantal. En aan de andere kant van het veld moeten ze per speelronde gemiddeld 11,3 schoten van de tegenstander opvangen, eveneens het zesde beste aantal.

Oke, die getallen zeggen niets over de kwaliteit van de kansen, maar na 25 partijen is het getal robuust genoeg om te mogen verwachten dat PEC dan stukken hoger staat dan veertiende.

Weinig goals van dichtbij

Daarnaast doet PEC het aardig wat betreft balbezit (52 procent, vijfde hoogste score) en is het aantal correct verstuurde passes bijna 81 procent, ook de vijfde beste score. Een probleem is wellicht dat er weinig van heel dichtbij (het doelgebied) wordt geschoten: maar 0,5 keer per speelronde, de zestiende score.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Fortuna Sittard uit dramatisch

In de vorige vijf speelronden trof Zwolle zowel PSV, Ajax als AZ, de top drie dus, dus nu komt er een periode waarin weer punten gesprokkeld kunnen worden. Fortuna Sittard is in uitwedstrijden het lachertje van de Eredivisie en haalde in de vorige zes trips precies nul punten. Het doelsaldo is in die periode een drama: -22.

PEC – Fortuna voorspellen

Wedden op deze Eredivisie wedstrijd? PEC Zwolle staat bij de bookmakers voor de winst genoteerd op 1.57, inzetten op gelijkspel levert je 4.70 x je inleg op en gokken op Fortuna Sittard ook 4.70. We verwachten dat PEC minstens drie goals scoort @2.38.

Back To Top