Skip to content

Vandaag zijn de laatste twee wedstrijden van de midweekse speelronde in de Eredivisie. PSV neemt het vanaf 18:30 uur in Eindhoven op tegen PEC Zwolle en Feyenoord krijgt om 20:45 uur bezoek uit Heerenveen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV kan vandaag eerste plek heroveren

PSV is eindelijk van de eerste plek op de Eredivisie ranglijst verdrongen. Ajax hijgt al de hele competitie in de nek van de Brabanders – soms op gepaste afstand (acht punten), maar lange tijd binnen schootsafstand (twee). Door de zege van de Amsterdammers uit tegen FC Emmen (2-5) mag Ajax zich in elk geval voor een dag koploper noemen. Maar koploper ben je natuurlijk pas echt als alle clubs evenveel duels hebben gespeeld.

Goalmachine PSV hapert

PSV en trainer Mark van Bommel kunnen moeilijk beweren dat het in dit jaar 2019 gesmeerd gaat met de titelhouder. De vorige zes speelronden leverden elf punten op en doelsaldo meegerekend is dat slechts de zesde beste prestatie van alle eredivisieclubs. In de laatste acht speelronden wordt er gemiddeld per match 0,60 minder punt behaald dan het totale seizoensgemiddelde.

Doelsaldo PSV stuk minder

Zorgwekkend ook is dat de goalmachine hapert. In de laatste zes competitiewedstrijden waren de Brabanders goed voor tien goals (en negen tegengoals). De dominantie waar Van Bommel graag over praat blijft vooralsnog bij woorden en geen daden meer. Inmiddels is het doelsaldo van Ajax flink beter: +71 tegenover +61 voor PSV.

PSV – PEC Zwolle voorspellingen

Maar dan het goede nieuws, althans het gunstige teken: PSV won alle zes vorige duels met PEC Zwolle in de Eredivisie. Het doelsaldo van die zes matches is geaccumuleerd 18-3. Thuis won PSV de vier vorige keren dat PEC op bezoek kwam en werd eenmaal verloren (saldo 16-8). Tevens is PSV in de Eredivisie al dertig thuiswedstrijden op rij ongeslagen en is het in dit seizoen van de competitie nog niet gebeurd dat de ploeg verzuimde te scoren. Komt er weer een goal van PSV, dan wordt het eigen record uit 1998/99 geëvenaard, toen ook in de eerste 28 speelronden telkens minstens eenmaal werd gescoord.

Zeker vier goals

Wedden op Eredivisie vandaag? Het Philips Stadion blijft een lastig te bestormen bastion. PSV heeft 39 van zijn 44 recente thuiswedstrijden in de Eredivisie gewonnen. PSV staat dan ook genoteerd op 1.19 voor de winst, gokken op gelijkspel levert je 6.40 x je inleg op en winst PEC Zwolle 14.00 keer. We verwachten dat PSV het net wel weer vaker zal gaan vinden en tippen minstens 4 goals met een quotering van 1.96.

Schema Eredivisie vandaag

18:30 PSV – PEC Zwolle
20:45 Feyenoord – Heerenveen

Back To Top