Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur staat PEC Zwolle – Feyenoord op het programma in de eerste speelronde van de Eredivisie. Voor het eerst in een half jaar spelen beide clubs weer een competitief duel. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – Feyenoord Eredivisie zaterdag

Feyenoord lijkt er per saldo op vooruit te zijn gegaan. De gehuurde spelers Oguzhan Özyakup en Rick Karsdorp zijn logischerwijs verdwenen en Renato Tapia liep transfervrij de deur uit, naar Celta. Bryan Linssen werd eveneens transfervrij van Vitesse opgepikt, Mark Diemers van Fortuna kostte 1,2 miljoen euro en duurste aankoop Francesco Antonucci wordt eerst verhuurd aan eredivisie programma FC Volendam. Dan is er nog grote onbekende Christian Conteh, die overkwam van St Pauli.

Goede mix ervaring en talent bij Feyenoord

“Er staat een goede mix van ervaring en talent”, zo vindt verdediger Marcos Senesi. De Argentijn stond of staat wel in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar lijkt in elk geval de eerste helft van het nieuwe eredivisieseizoen mee te gaan maken. Zijn maatje in het hart van de verdediging blijft Eric Bottheghin. “Voor mij persoonlijk is het ook prettig, natuurlijk ook vanwege de taal. Eric en ik hebben een goede klik”, zegt hij.

Weg en nieuw bij PEC

PEC Zwolle verloor spits Lennart Thy aan Sparta en verpatste middenvelder Gustavo Hamer aan Coventry, maar herinvesteerde dat geld (1,2 miljoen) niet in aankopen. De nieuwelingen zijn transfervrij of op huurbasis naar binnen gehengeld, waaronder Jesper Drost (Heracles), Rico Strieder (FC Utrecht) en Slobodan Tedic (Manchester City onder 23).

Eredivisie-waardige selecties Feyenoord en PEC

Feyenoord houdt van oudsher van spelers met de nodige ervaring en dit seizoen is het niet anders. De gemiddelde Feyenoorder heeft 93 eredivisieduels in de benen, het hoogste aantal van alle 18 clubs. PEC staat in dat tabelletje met 63 stuks derde. Puur op die statistiek beoordeeld lijkt de club dus een eredivisie-waardige selectie te hebben. Vorig jaar eindigde PEC Zwolle in het afgebroken seizoen als vijftiende, met evenveel punten als Fortuna, dat onder andere omstandigheden dan nacompetitie had moeten spelen.

Voorspellingen PEC Zwolle – Feyenoord

Wat lieten deze clubs in de voorbereiding zien? Geen idee, want dat is echt de moeite niet waard om een loepje op te richten – oefenpartijen zijn nog nooit een goede indicator gebleken voor wedstrijden om het eggie. Wat zulke wedstrijden betreft: Feyenoord won vier van de zes vorige eredivisieduels tegen de Zwollenaren en verloor eenmaal. Thuis won PEC drie van de zes vorige keer dat de Rotterdammers op bezoek waren en won Feyenoord tweemaal (doelsaldo 17-12).

Goals

Wedden op de eredivisie | PEC Zwolle noteert 4.00 voor de winst, gelijkspel 3.90 en winst Feyenoord 1.83. We kunnen dat grote aantal goals in de vorige zes thuismatches van PEC tegen Fey niet negeren en tippen over 2,5 goals @1.63.

Back To Top