Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt FC Groningen thuis tegen PSV. De grote vraag is natuurlijk: komt Arjen Robben in actie? Dat zou gezien zijn geschiedenis geweldig zijn: hij is geboren in Groningen en debuteerde namens de plaatselijke FC in het profvoetbal, waarna hij als tiener verkaste naar PSV.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – PSV Eredivisie met Arjen Robben

Robben heeft in de voorbereiding zichzelf regelmatig laten zien, al bleef hij ook bij diverse matches aan de kant. De 36-jarige vleugelaanvaller maakte ook een aardige afstandsgoal tegen Arminia Bielefeld. “Qua conditie, kracht en snelheid zit het wel goed, maar die echte voetbalbelasting, daar moet mijn lichaam nog aan wennen”, constateerde hij vervolgens.

Maar zonder Ritsu Doan

Wennen, dat is een luxe die veel voetballers niet hebben. Het lukte de Japanner Ritsu Doan niet om snel genoeg bij PSV te wennen en de 22-jarige middenvelder wordt daarom verhuurd aan Arminia Bielefeld. Daardoor kan hij niet net als Robben tegen een vorige werkgever spelen, want hij werd door PSV overgenomen van FC Groningen. Jeroen Zoet is definitief van de hand gedaan, de doelman is verkocht aan het Italiaanse Spezia. Ook Daniel Schwaab, Ibrahim Affelay, Konstantinos Mitroglou en Ricardo Rodriguez zien we niet meer terug in het Philips Stadion.

Roger Schmidt hoopt op Romero en Rigo

De grote zomeraankoop was Philipp Max, een linksback die overkwam van Augsburg. Verder hoopt nieuwe trainer Roger Schmidt dat de van een huurperiode teruggekeerde spits Maximiliano Romero en middenvelder Dante Rigo (uitgeleend aan Sparta) het ditmaal wel gaan laten zien. De 21-jarige Romero maakte voor Velez Sarsfield in de Argentijnse Superliga in 22 optredens 7 goals en gaf 3 assists.

FC Groningen kreeg weliswaar Robben binnen, maar nam afscheid van rechtsback Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC). De van Hertha geleende spits Daishawn Redan ging ook terug naar Duitsland, terwijl de huur van Ko Itakura (Man City) werd verlengd.

Voorspelling FC Groningen – PSV

De PSV-spelers hebben gemiddeld 53 eredivisieduels gespeeld, die van FC Groningen 40. Vermoedelijk heeft geen enkele huidige Groningen-speler ooit in dat shirt van PSV gewonnen: dat won vier van de laatste zes ontmoetingen en tweemaal werd het gelijk. Ook thuis wist Groningen geen enkele van de vorige duels met PSV te winnen: twee gelijk, viermaal verlies, totaal doelsaldo 5-13.

Goal Arjen Robben

Wedden op Eredivisie | FC Groningen staat genoteerd op 3.75, gelijkspel @3.45 en PSV @2.02. We gaan schaamteloos de Robben-hype opvoeren en tippen dat hij scoort op 3.50.

Back To Top