Skip to content

Eredivisie zondag PEC Zwolle – ADO Den Haag 12:15 uur. Voor beide clubs is het de tiende speelronde in de competitie en het gaat tevens aan beide kanten niet naar wens. De Zwollenaren staan veertiende en de Hagenaren zestiende. Nu er twee clubs rechtstreeks degraderen aan het einde van het seizoen, hebben ze de punten hard nodig om uit de gevarenzone te geraken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Degradatie PEC Zwolle?

In de jacht op de derde zege van het jaar moet PEC het stellen zonder Thomas Lam, Etiënne Reijnen, Kenneth Paal, Bram van Polen en Mike van Duinen. Ondanks alle ambities die in de directiekamer van PEC Zwolle in dikke beleidsplannen zijn opgekalkt, acteert PEC in het kalenderjaar als een degradatieploeg. De eerste divisie lijkt naderbij dan de subtop en Europese tickets, terwijl dat wel op korte termijn het streven is.

PEC dwingt weinig grote kansen af

Het zorgwekkendste is dat PEC zo weinig grote kansen afdwingt. Op de lijst met ‘expected goals’ (waarbij een kans wordt gewaardeerd met een cijfer tussen 0 en 1) doet na negen speelronden alleen VVV-Venlo het slechter. En in een competitie als de Nederlandse, waarin de uitslagen soms kolderiek hoog zijn, ga je het niet redden als de voorhoede niet productief is.

ADO gaat meer scoren

Zo op het eerste oog doet ADO het nog slechter, want de Zuid-Hollanders maakten drie treffers minder dan de Overijsselse spelers. Maar de expected goals zijn bij ADO beter, dus het is te verwachten dat op den duur ADO alsnog PEC voorbij streeft qua doelpunten.

PEC Zwolle – ADO Den Haag voorspellingen

ADO Den Haag reist af zonder Robert Zwinkels en Donny Gorter en neemt een nog somberdere vorm mee, want waar PEC Zwolle driemaal achter elkaar heeft verloren, heeft ADO zelfs viermaal op rij een nederlaag moeten slikken. Bij de laatste drie gelegenheden kwam ADO niet tot scoren.

Uitploeg wordt onderschat

Beide clubs wonnen drie van de laatste zes onderlinge partijen (doelsaldo 8-10), maar thuis wist PEC de lakens uit te delen zodra ADO op bezoek kwam. PEC won vijf van die vorige zes confrontaties en verloor er een, met als totaal saldo 17-7. In vijf van die zes matches maakten beide clubs minstens een goal.

Wedden op Eredivisie morgen? PEC Zwolle noteert voor de winst 1.96, gelijkspel 3.85 en ADO Den Haag 3.40. Het lijkt erop dat de uitploeg ietwat wordt onderschat, daarom tippen we gelijk of winst ADO (X2) op 1.86.

Back To Top