Skip to content

Zaterdag 19 oktober om 18:30 uur treedt AZ aan tegen Heerenveen. De thuisploeg heeft uit negen wedstrijden 20 punten gehaald, de Friese gasten moeten het met zeven punten minder doen. Weet de nummer drie van de Eredivisie in het spoor van Ajax en PSV te blijven of rukt nummer acht Heerenveen op naar de subtop?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ goed bezig dit seizoen

Alle prijs die AZ tot nu toe krijgt is welverdiend. Niet alleen blijven de Noord-Hollanders de punten grijpen terwijl ze hun thuiswedstrijden door problemen het eigen stadion in Zuid-Holland (Den Haag) moeten afwerken, ook is AZ Alkmaar in de Europa League nog ongeslagen en leveren ze de gezichtsbepalende spelers van Jong Oranje. Calvin Stengs, Myron Boadu, Dani de Wit en Teun Koopmeiners timmeren flink aan de weg en vooral eerstgenoemde maakt goede kans om misschien nog wel dit jaar al te worden opgeroepen voor het grote Oranje.

Ejuke clubtopscorer Heerenveen

Heerenveen zal na een vooral beleidsmatig woelige periode al blij zijn als het dit seizoen uit de problemen kan blijven en ondertussen weer wat sponsoren kan aantrekken om het budget voor de komende jaren te verhogen. Van oudsher is de sc Heerenveen selectie een mengeling van Nederlands talent en Scandinavische invloeden, al is het tot zover een Afrikaan die de meeste aandacht trekt: Chidera Ejuke uit Nigeria is met vier treffers de clubtopscorer.

Minder goals Heerenveen

Vorig seizoen moest je bij Heerenveen zijn voor korfbaluitslagen als 6-4 en 5-3, maar tot nu toe gaat het er wat conservatiever aan toe. Ook als Heerenveen gaat matigen, doen ze dat op een extreme manier: het gemiddelde van 2,33 goals per match is gelijk het laagste in de Eredivisie tot nu toe.

AZ – Heerenveen voorspellen

Wie Boadu weer wil zien schitteren heeft pech, want de aanvaller is geschorst. AZ mist ook Albert Gudmundsson. Ferdy Druijff zal Boadu vermoedelijk vervangen. Bij Heerenveen is Jan Ras absent en klopt Alen Halilovic op de deur voor een basisplek. De van AC Milan gehuurde Kroaat is niet naar Heerenveen afgereisd om op de bank te zitten.

AZ heeft twaalf van de vorige 14 thuiswedstrijden in de Eredivisie gewonnen en in negen van de tien laatste ontmoetingen met Heerenveen (in alle competities) maakte de club minstens twee treffers.

Wedden op Eredivisie AZ – Heerenveen? AZ noteert bij bookmakers 1.57 voor de winst, gelijkspel 4.25 en Heerenveen staat op 5.25. We verwachten een nipte zege voor AZ en tippen een overwinning met precies een goal verschil @3.80.

Back To Top