Skip to content

FC Utrecht – PSV Eredivisie zaterdag. De thuisploeg had gehoopt lang mee te kunnen doen om plek drie, maar moet na negen speelronden genoegen nemen met de zesde plaats (14 punten) en al negen punten achterstand op PSV, dat tweede staat.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Absenten FC Utrecht – PSV

Utrecht heeft een tamelijk lang lijstje absenten, wat voor een club buiten de traditionele top drie toch reden tot zorg is. De bank is dan in regel niet zo sterk bezet. Hoe dan ook, fans zullen dit weekend niet kunnen juichen voor Joris van Overeem, Justin Lonwijk, Patrick Joosten en Simon Makienok. De gasten uit Eindhoven hebben bijna geen problemen op dat vlak, al is het gemis van keeper Jeroen Zoet natuurlijk wel groot. Ook zal het nog een tijdje duren voordat aanwinst Sam Lammers terugkeert.

FC Utrecht – PSV onderlinge resultaten

PSV heeft vijf van de vorige zes onderlinge clashes gewonnen, eenmaal bleef het gelijk. Tellen we alle goals van die zes partijen bij elkaar op, dan leidt PSV de dans met 4-21. Dat saldo is flink opgevoerd door de 1-7 winst van september 2017. Ook in de Galgenwaard was FC Utrecht veelvuldig het slachtoffer van de Brabanders, dat daar eveneens vijf van de laatste zes ontmoetingen won (saldo 6-23). In al die zes uitwedstrijden scoorde PSV minstens tweemaal.

Daling aantal goals PSV in verschiet

Tot nu toe kan PSV aardig bijbenen met het doelsaldo: +20 versus +23. Toch lijkt het erop dat de vice-kampioen een beetje boven zijn stand leeft. Als we kijken naar de kwaliteit van de kansen die PSV creëert, en dat kan via de zogeheten ‘expected goals’ ranglijstjes, dan blijkt de ploeg flink achter te lopen bij Ajax. Volgens statistici scoort PSV vaker dan op basis van de kansen kon worden verwacht. Dus of de spelers moeten grotere kansen scheppen, of we zullen onvermijdelijk een daling in het aantal goals per match gaan zien.

Voorspellingen Utrecht – PSV

FC Utrecht staat bij bookmakers voor winst genoteerd op 3.75, gelijkspel staat op 3.60 en winst PSV op 1.93. Donyell Malen is momenteel topscorer van de Eredivisie en verwacht je dat hij weer doeltreffend is, pak dan de 2.25 op een treffer voor de kersverse international.

Back To Top