Skip to content

PEC Zwolle – Heracles Almelo | Eredivisie dinsdag 18:45 uur. De Zwollenaren staan twaalfde en hebben een puntje minder dan de gasten uit Almelo, die de nummer elf van de Eredivisie zijn.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PEC Zwolle – Heracles Almelo: aan elkaar gewaagd

In de afgelopen seizoenen deden de clubs weinig voor elkaar onder. Zwolle won drie van de vorige zes ontmoetingen, Heracles twee. Het totale doelsaldo van die krachtmetingen is 7-8. Ook dit seizoen lijken de twee dus aan elkaar gewaagd. Wel zijn er lichte verschillen in speelstijl. PEC heeft gemiddeld 52 procent balbezit, terwijl Heracles over het algemeen de bal vaker aan de tegenstander laat (48 procent). De passes komen bij PEC vaker aan dan bij Heracles, terwijl laatstgenoemde juist weer vaker luchtduels aangaat – en wint.

Eindelijk weer winst

PEC moet het doen zonder Slobodan Tedic en de gasten treden vermoedelijk aan zonder Navajo Bakboord en Mats Knoester. De Zwolse ploeg won vorig weekend met 3-1 van Willem II en doorbrak daarmee een serie van drie speelrondes zonder zege. PEC Zwolle heeft in de laatste zes Eredivisie speelronden acht punten gepakt, terwijl Heracles in dezelfde tijdspanne twaalf punten greep.

Nieuwkomers Thomas Buitink en Ahmed Kutucu

Fans van PEC zijn natuurlijk benieuwd of aanwinst Thomas Buitink het veld in komt. De aanvaller komt over van Vitesse, dat hem op huurbasis afstaat. Aangezien vorig weekend Mike van Duinen geblesseerd uitviel ziet het er gunstig uit voor Buitink. “Het is duidelijk dat Thomas wel een neusje voor de goal heeft”, ziet PEC-trainer John Stegeman. “Dat liet hij niet alleen bij Vitesse zien, maar de laatste dagen ook bij ons op de training.” Heracles heeft zich recent ook versterkt door Ahmed Kutucu te lenen van Schalke. Hij debuteerde in het weekend tegen Heerenveen met een assist.

Gaan PEC en Heracles beter presteren?

Tot slot nog de expected goals* situatie: beide clubs hebben een aanzienlijk zwakker doelsaldo dan het model voorspelt. Bij PEC is het verwachte doelsaldo +2,9, maar in werkelijkheid is het -7. En bij Heracles rolt er niet de verwachte -1,8 uit, maar -8. Dit kan zo worden geïnterpreteerd dat de clubs de komende weken meer naar hun XG toe gaan groeien – en dus beter gaan presteren.

Wedden op Eredivisie PEC – Heracles | PEC Zwolle noteert 2.45, gelijk 3.45 en Heracles 2.85. Bij ploegen die elkaar weinig ontlopen kan de bal weleens vaak rond de middenlijn blijven hangen, we voorspellen daarom ‘onder 2,5 goals’ op 1.74.


*Expected Goals (XG) | Een statistische maatstaf voor het verwachte aantal goals van een team of speler. Door het verzamelen van heel veel data omtrent schoten (door statistiekbureaus als Opta), kan worden berekend hoeveel doelpunten je kan verwachten van een specifieke doelpoging. XG berekent de kwaliteit van een schot. Dit wordt gebaseerd op zaken zoals het type assist, de hoek van het schot, afstand tot het doel en nog veel meer variabelen.

Back To Top