Skip to content

Alle achttien eredivisieclubs spelen van dinsdag tot en met donderdag een midweekse competitieronde en woensdagavond zijn er vier duels geprogrammeerd. De sessie begint om 18:45 uur met AZ – FC Utrecht en eindigt vanaf 21:00 uur met sc Heerenveen – Feyenoord. Ook zullen VVV-Venlo en Vitesse om 20:00 uur aftrappen in Venlo en ontvangt RKC in Waalwijk Fortuna Sittard, om 20:00 uur.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ – FC Utrecht: hoop leeft nog in Alkmaar

Of AZ nog echt een rol kan spelen bij de strijd om de landstitel valt te bezien, daarvoor werden in de beginfase van de competitie vermoedelijk (door vijfmaal gelijk op rij) al teveel punten verspeeld. Maar toch: de Noord-Hollanders staan op plek vier, met vier punten minder dan nummer drie Vitesse en zeven minder dan koploper Ajax. De hoop leeft nog wel in Alkmaar. Bij FC Utrecht is de wens om mee te doen in de top definitief de kop ingeslagen. De Domstedelingen hebben al dertien punten minder dan AZ. De laatste zes uitwedstrijden van FC Utrecht leverden maar vijf punten op.

Beide clubs wonnen twee van de afgelopen zes onderlinge duels en het totale doelsaldo daarvan was 10-6. AZ mist Ron Vlaar, Jonas Svensson, Dani de Wit en Jeremy Helmer, Utrecht doet het zonder Maarten Paes, Fabian de Keijzer, Eljero Elia en Emil Bergström.

SC Heerenveen – Feyenoord: werken aan comeback

sc Heerenveen begon lekker aan deze jaargang van de Eredivisie, maar is gezakt naar plek negen en presteert nu al weken als een degradatieklant: vier punten in de laatste zes speelronden en al elf wedstrijden op rij geen zege. Feyenoord is door nederlagen tegen Ajax en AZ naar plek vijf geglipt en mag, voor de zoveelste keer dit seizoen, aan een comeback gaan werken.

Feyenoord won vijf van de zes laatste onderlinge wedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Het totale doelsaldo is helder: 5-16. In het Abe Lenstra Stadion sloten de Rotterdammers de helft van de zes laatste bezoeken winnend af en werd eenmaal verloren (saldo 6-13).

Advocaat past tactiek aan

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kondigde aan te gaan sleutelen aan de tactiek. “Op de momenten dat we iets meer naar voren hebben gespeeld, hebben we alle drie de keren verloren”, analyseert hij. Meer en vaker terugzakken, dus. Ook maakt de achterstand hem niet somber: “Vorig jaar stonden we er vijftien achter en die hebben we ook ingehaald.”

Voorspelling Heerenveen – Feyenoord

Heerenveen noteert voor de winst 4.50, gelijkspel 4.25 en Feyenoord 1.68. Gezien de Friese dip is een uitzege aantrekkelijk geprijsd, de andere tip is dat beide teams scoren @1.61.

Back To Top