Skip to content

Donderdag 1 december 2022 om 16.00 uur staat de wedstrijd Canada – Marokko op het WK voetbal programma. Het is voor beide de derde groepswedstrijd van het WK voetbal 2022. Voor Canada is het niet meer mogelijk om de laatste 16 van het toernooi in Qatar te bereiken. Marokko staat er wel goed voor.

Canada – Marokko WK voetbal 2022

De Canadezen, die in hun vorige duel tegen Kroatië hun eerste WK-goal ooit maakten, hebben nul punten. Marokko heeft vier punten, evenveel als Kroatië dat leidt in groep F. België staat derde met drie punten.

Achtste finales binnen bereik

Een zege volstaat voor Marokko om door te gaan. Bij een gelijkspel zien we de Atlas Leeuwen ook terug in de achtste finale. En een nederlaag hoeft niet noodlottig te zijn voor Marokko, maar dan moet het wel een kleine marge zijn en dan hangt het ook weer af van het resultaat bij de andere pot.

Hakim Ziyech bepalend bij Marokko

Er zijn vier spelers aan de kant van de Noord-Afrikanen met ervaring in de Eredivisie: Sofyan Amrabat, Zakaria Aboukhlal, Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Ziyech (29) is onbetwist de invloedrijkste van die vier en wellicht van het hele team. Hij keerde pas onlangs terug bij het nationale elftal, want met de vorige bondscoach kon hij niet door een deur.

Voetballen niet verleerd

Alhoewel Ziyech sinds hij overstapte van Ajax naar Chelsea telkens meer de status van reserve en B-keus had dan van basisklant, is hij het voetballen dus zeker nog niet verleerd. Hij is de man die aanvallen opzet of snel een fase verder brengt.

Aboukhlal, die deze zomer AZ Alkmaar inruilde voor Toulouse, speelde pas 17 minuten, maar dat was genoeg om een van de twee goals voor zijn land te maken.

Canada met oud PSV-er Atiba Hutchinson

Bij Canada is er een man die ooit in Nederland speelde: Atiba Hutchinson. De 39-jarige middenvelder kwam tien jaar geleden uit voor PSV. Hij is recordinternational van Canada en haalde in de vorige pot de mijlpaal van 100 caps.

Canada – Marokko voorspellen

In 2016 speelden deze landen een vriendschappelijke interland tegen elkaar. Het werd 4-0 voor Marokko, met twee goals van Ziyech. Wil je voor deze wedstrijd een voorspelling doen? Bij Unibet is Marokko favoriet.

Back To Top