Skip to content

WK kwalificatie Nederland – Turkije | Dinsdag om 20:45 uur speelt Nederland thuis, in de Johan Cruijff ArenA, tegen Turkije. De Turken voeren de kwalificatiegroep aan en hebben 1 punt meer dan Oranje, dat uit met 4-2 ten onder ging tegen Turkije.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Basiself voor Nederland – Turkije

Bondscoach Louis van Gaal heeft liever niet dat media voortijdig melden wat de basiself zal worden. Maar ja, dan moet hij die plannen maar zelf voor zich houden, als hij er niet op kan vertrouwen dat zijn spelers het geheim houden. Ook voor deze derde pot binnen een week lijkt al helder welke mannen starten: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind; F. de Jong, Klaassen en Wijnaldum; Berghuis, Depay en Bergwijn.

Matthijs de Ligt gepasseerd

Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de match tegen Montenegro, die met 4-0 werd gewonnen. Daley Blind zat toen een schorsing uit en hij keert terug, terwijl Virgil van Dijk rust kreeg en nu Matthijs de Ligt vervangt. Inderdaad, na jarenlang een vaste basisplek is de Juventus-verdediger nu simpelweg gepasseerd.

Steven Bergwijn voor Gakpo

Voorin zien we Cody Gakpo niet terug, die geblesseerd is geraakt. Steven Bergwijn van Tottenham neemt zijn plek in en gaat hopelijk laten zien waarom hij bij de Spurs in dit prille seizoen aardig wat speeltijd kreeg. De wedstrijd wordt gefloten door de Italiaan Daniele Orsato.

Turkije heeft touwtjes in handen

De Turkse bondscoach Senol Günes leidde zijn mannen in het weekend naar een 3-0 zege op Gibraltar, terwijl vorige donderdag met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Montenegro, dat een marge van twee goals omboog. Geen denderende resultaten, maar de trainer constateert droogjes: “We hebben de touwtjes in handen. Wij staan bovenaan.”

Voorspelling Louis van Gaal

Van Gaal voorspelt hoe deze confrontatie zal gaan: Het is niet moeilijk te voorspellen wat ze gaan doen: verdedigen. Ik moet eerlijk zeggen: dat doen ze gedisciplineerd.” Ondertussen heeft Turkije al 11 EK- of WK-kwalificatieduels op rij niet verloren. Dat verbaast de 70-jarige Van Gaal niet: “Het is een elftal met twee internationals uit de Turkse competitie. De rest speelt allemaal in de grote competities van Europa.”

Wedden op voetbal? Nederland noteert 1.34, gelijk 5.60 en Turkije 10.00. We tippen dat beide landen scoren op 1.90.


Back To Top