Skip to content

Geleidelijk begint het leven van voetbalfans weer een beetje te lijken op hoe het voor maart 2020 was. Inmiddels is het restant van de Champions League en Europa League afgerond, is er een berg oefenpotjes gespeeld, staan er interlands van Oranje voor de deur en begint daarna de Eredivisie weer.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Fans bij Eredivisie wedstrijden Feyenoord in de Kuip

En nog meer goed nieuws: ook wordt er mondjesmaat weer publiek toegelaten tot voetbalstadions. Zo heeft Feyenoord toestemming van het stadsbestuur gekregen om bij zijn eerste drie thuiswedstrijden 13.000 man door de hekken te laten gaan. Daardoor kan een derde van de seizoenskaarthouders De Kuip bezoeken. De club wordt ‘beloond’ omdat alles tijdens de oefenmatches, waarbij ook (maar wel minder) publiek werd toegelaten, goed is verlopen.

João Carlos Teixeira lot uit de loterij?

Een van de stoeltjes rondom de dugout is voortaan bestemd voor João Carlos Teixeira. Feyenoord heeft de 27-jarige middenvelder aangetrokken van Portugese Vitória Guimarães. Hij is de vierde aanwinst voor trainer Dick Advocaat, die ook al Bryan Linssen, Mark Diemers en Christian Conteh verwelkomde. Er staan mooie clubs op Teixeira’s cv: als jonkie zat hij bij Sporting Portugal en als tiener werd hij gekneed bij Liverpool, waarvoor hij acht duels speelde. Ook speelde hij voor Porto en Braga.

Buitenkansje

Eigenlijk best opmerkelijk dus, want normaliter lukt het eredivisieclubs niet om iemand met zo’n cv binnen te hengelen, ook als de speler in kwestie niet echt heel groots is doorgebroken. Maar er ontstond een buitenkansje toen Vitória Guimarães niet in staat was om de salarissen uit te betalen en de spelers dan maar in de etalage zette. Even was er zelfs sprake van dat Teixeira transfervrij mocht vertrekken, uiteindelijk moest de Rotterdamse club wel een (nog onbekend) bedrag op tafel leggen.

Ajax gaat bod doen op Luis Suarez

En hoeveel zou FC Barcelona verlangen voor Luis Suarez? Nu de Uruguyaan overbodig is geworden bij Barca, dat sowieso een grote zomeruitverkoop moet houden, is de onderhandelingspositie van de Catalaanse gevallen grootmacht verzwakt. Maar nu Ajax weer dik 40 miljoen euro rijker is na de transfer van Donny van de Beek naar Manchester United, is technisch directeur Marc Overmars wellicht bereid om in de buidel te tasten. De krant Diario Sport meldt dat Overmars aan Suarez, een ex-Ajacied, beloofde om een bod op hem neer te leggen bij Barcelona.

Back To Top