Skip to content

Boem! De transfer van Donny van de Beek van Ajax naar Manchester United boort zich in de top drie van grootste Eredivisie transfers ooit. Het overeengekomen bedrag is naar verluidt rond de 45 miljoen euro. Dat is na de transfersommen die voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong werden betaald het derde hoogste bedrag ooit.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer Donny van de Beek: Ajax vangt 45 miljoen

Vorige zomer en ook in de afgelopen winterstop leek de kans groot dat de 23-jarige middenvelder en Oranje-international zou verkassen naar Real Madrid. Die club kon anderhalf jaar terug in de Champions League van heel nabij zijn klasse ervaren (Ajax schakelde de Koninklijke toen uit). Maar door de coronacrisis zijn de kaarten een beetje anders geschud en dat dempt ook het transferbedrag. Vorig jaar leek Van de Beek nog dik 50 miljoen waard, nu moet Ajax het dus stellen met rond de 45 miljoen.

Transfer Donny van de Beek van Ajax naar Manchester United

Aanvallende middenvelder bij Manchester United

Van de Beek heeft ruim 100 duels voor Ajax in de benen en stond tienmaal in het Nederlands Elftal. Man United had zijn zinnen eigenlijk op Jason Sancho gezet, maar hij blijft zo te zien bij Borussia Dortmund. Van de Beek moet bij de Red Devils als aanvallende middenvelder gaan concurreren met Paul Pogba en winteraanwinst Bruno Fernandes – beide zijn behoorlijk zeker van een basisplaats. Of zal Van de Beek zich moeten richten op de plek van controlerende middenvelder Nemanja Matic?

Op dit moment hebben twaalf Nederlanders voor Manchester United gespeeld. Enkele van hen werden clublegendes, zoals Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam en Robin van Persie. Anderen zijn geruisloos verdwenen en al lang weer vergeten, zoals Alexander Buttner, terwijl Memphis Depay ook weinig potten kon breken in Manchester.

PSV aast op Philipp Max

PSV wil ook een international binnen hengelen, namelijk Philipp Max van FC Augsburg, waar hij linksback is. De 26-jarige Max nam in 2016 namens Duitsland deel aan de Olympische Spelen in Brazilië en pikte in de met 4-0 gewonnen match tegen Portugal ook een goaltje mee. Duitsland bereikte de finale, maar daarin kwam hij niet in actie. Wel hield hij dus zilver over aan het avontuur.

Max zal zo rond de 7,5 miljoen euro moeten kosten. Hij maakte vorig Bundesliga-seizoen acht goals en gaf vijf assists.

Back To Top