Skip to content

FC Twente heeft een interessante en ervaren kracht binnengehaald: de voormalige international Paul Verhaegh. De 35-jarige middenvelder speelt al sinds jaar en dag in de Duitse Bundesliga, maar gaat nu dus net even aan de andere kant van de grens spelen, in Enschede.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Na Bundesliga gaat Paul Verhaegh naar FC Twente

De in Limburg geboren Verhaegh heeft een interessant, maar ongebruikelijke loopbaan. Als talent werd hij vastgelegd door PSV, waar hij geen speelminuten kreeg. Vervolgens werkte hij zich via AGOVV, Den Bosch en liefst vijf jaar bij Vitesse op tot gewaardeerde kracht in de Bundesliga, bij Augsburg. Na zes seizoenen maakte hij in 2017 de overstap naar Wolfsburg. Elk jaar pakte hij de nodige wedstrijden mee, maar vorig jaar kwam er de klad in: twee stuks.

Brons met Nederlands elftal

Op 29-jarige leeftijd, in 2013, debuteerde hij in het Nederlands Elftal. Uiteindelijk bleef hij steken op drie optredens, maar in 2014 kreeg hij toch mooi wel een bronzen medaille omgehangen op het WK voetbal in Brazilië.

Ted van Leeuwen, de technisch directeur van FC Twente, haalde Verhaegh vijftien jaar geleden ook naar AGOVV. “Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde”, aldus Van Leeuwen.

Transfer Kasper Dolberg naar Bayer Leverkusen?

De cijfers van Dolberg over het afgelopen eredivisieseizoen zijn niet eens zo beroerd: elf treffers in 1.459 minuten. Ook maakte hij al met al nog wel meer minuten dan Klaas-Jan Huntelaar. Maar vergelijken we zijn prestaties en zijn spel met twee jaar terug, dan is er toch iets fout gegaan in de ontwikkeling van de nu 21-jarige Deense international. Hij glijdt constant uit, ballen springen van zijn voet en fans beginnen zich te ergeren aan zijn emotieloze en daardoor schijnbaar ongeïnteresseerde houding.

Dolberg verkiest Ajax boven Peter Bosz

De Deense krant BT meldt dat Bayer hem binnen wil hengelen. Geen gekke gedachte, daar is immers Peter Bosz de trainer, de man die twee jaar terug bij Ajax zoveel rendement uit Dolberg haalde. “Hij begreep me, wist me te motiveren en gaf me veel vrijheid. Daardoor kon ik me puur focussen op het maken van doelpunten”, zo vertelt Dolberg vleiend over Bosz. Maar wat hem betreft gaat hij proberen zich terug te knokken: “Als ik nog een seizoen bij Ajax kan krijgen, dan is het duidelijk wat mijn voorkeur heeft.”

Back To Top