Skip to content

De Nations League staat voor de deur en die biedt het Nederlands elftal om voor het eerst sinds 1988 een internationale prijs te pakken – al is de precieze status ervan onhelder. Maar natuurlijk valt er ook het een en ander te melden over de vaderlandse Eredivisie, ook al ligt die de komende kleine drie maanden stil.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Erik ten Hag blijft trainer Ajax

Zo lijkt de kans groot dat na de zomerstop Erik ten Hag nog steeds voor de groep staat bij landskampioen Ajax. Aan het begin van dit seizoen was hij buiten Nederland een grote onbekende. Door de opmars van Ajax in de Champions League, een avontuur dat pas in de slotseconden van de halve finale genadeloos de nek werd omgedraaid door Tottenham Hotspur, is hij plots een van de meest begeerde trainers in Europa.

Ten Hag niet naar AS Roma

AS Roma zit om een trainer verlegen en heeft zijn blik op onder meer Ten Hag gericht. De Italiaanse tak van tv-zender Sky weet echter dat Ajax niet eens wilde beginnen met praten over een mogelijke overgang.

Lat ligt hoog

En eigenlijk is het ook niet zo heel onlogisch als Ten Hag zelf geen trek zou hebben in die club of in de Serie A. Niet minstens tweede worden wordt in Rome gezien als falen, maar zo eenvoudig is dat niet met de huidige selectie. Bovendien is het voor buitenlanders bijzonder lastig werken in de Italiaanse competitie. Momenteel zijn er maar twee niet-Italiaanse oefenmeesters actief. En Clarence Seedorf en Frank de Boer zullen het Ten Hag na hun dikke flops ook afraden.

Adam Maher hartje John van den Brom

Afgelopen seizoen klom Adam Maher uit een diep dal. Bij AZ Alkmaar werd hij weer een spelbepalende middenvelder, het type dat inzicht, techniek en aanvalslust samenbalt tot heerlijke steekballetjes en lepe passes. AZ was ook de club waar hij dik zeven jaar terug doorbrak. Het leek dus voor de hand te liggen dat de (voormalige) international bij zou tekenen in Alkmaar. Maar nee, hij volgt zijn trainer John van den Brom naar FC Utrecht.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Trainer kent de kwaliteiten

“Hij kent mijn kwaliteiten en dat geeft een bepaalde rust. Want ik heb in mijn carrière al vaker meegemaakt dat een trainer andere kwaliteiten in mij zocht”, zo verklaart Maher zijn loyaliteit. Wie weet kan hij zich ook weer terug in Oranje knokken, want met zijn 25 jaar heeft hij nog zijn beste jaren voor zich.

Back To Top