Skip to content

Nederland – Duitsland voorspelling | Dinsdag 29 maart om 20.45 uur speelt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland. De vriendschappelijke interland geldt als vroege voorbereiding op het belangrijke doel later dit jaar, het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

3-4-1-2 Nederland – Duitsland

Terwijl overal ter wereld deze week nog kwalificatieduels voor dat WK voetbal worden gespeeld, kunnen bondscoaches Louis van Gaal en Hansi Flick alvast boetseren aan hun plannen om de wereld te veroveren. Van Gaal heeft zijn eerste stappen gezet met het omvormen van de traditionele formatie 4-3-3 naar een op Chelsea geïnspireerde 3-4-1-2. Oftewel drie centrale verdedigers, twee backs, twee centrale middenvelders, een aanvallende middenvelder, twee aanvallers.

Maar dat is slechts de papieren werkelijkheid. Als het zo uitkomt gaan die drie mannen in de voorhoede afwisselen, zodat 2-1 ontstaat. Van Gaal heeft al aangegeven dat hij wil dat er in elk geval één aanvaller is die zichzelf in de diepte aanspeelbaar houdt, wat natuurlijk wel weer het risico op buitenspel vergroot.

Voetbal voorspellen?

Louis van Gaal gaat rouleren

En alhoewel Van Gaal, over wie binnenkort een documentaire in de bioscopen draait, aangeeft het jammer te vinden dat Die Mannschaft door blessures wat verzwakt is, gaat hij zelf ook niet kiezen voor de sterkste basiself. Mark Flekken mag weer onder de lat, verder is hij van plan te rouleren. Mede omdat overbelasting op de loer ligt, mede ook om zo iedereen bekend te maken met de nieuwe tactische plannen.

Kans op Nederland in pot 1 bij WK loting

Vrijdag is de WK loting voor de groepsfase. Momenteel zal het balletje met de naam van Nederland in pot 2 worden gestopt. Maar als alles mee zit kan Oranje in pot 1 terechtkomen. Dan moet Nederland winnen van Duitsland en Noord-Macedonië moet in de play-offs winnen van Portugal. In dat geval ontloopt Nederland andere pot 1-landen in de groepsfase.

Hansi Flick en Louis van Gaal verloren nog niet

Flick, die net als Van Gaal twee jaar trainer was van Bayern München, verklapte al drie namen in zijn basis: Neuer, Rüdiger en Müller. Beide bondscoaches hebben in hun huidige periode acht duels gespeeld en geen enkele keer verloren. Duitsland won zelfs al die duels en Oranje won er zes.

De laatste vorige ontmoeting was op 6 september 2019. In de Nations League won Nederland toen met 2-4. Je kan vandaag live voetbal kijken vanaf 20.45 uur op NPO3.

Back To Top