Skip to content

NEC – Vitesse, zondag 17 oktober 14:30 uur | De thuisploeg staat tiende in de Eredivisie, met 11 punten uit 8 duels. De Gelderse gasten staan achtste en hebben 13 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Voorspelling NEC – Vitesse

Vitesse won drie van de vorige zes ontmoetingen met NEC en het totale doelsaldo van die potjes is 7-9. Thuis wist NEC juist weer driemaal te winnen bij de laatste zes bezoekjes van Vitesse, en werd tweemaal verloren (saldo 10-9). In de laatste vijf van die partijen kwamen beide teams tot scoren.

Wil je wedden op Eredivisie dit weekend: NEC staat bij bookmakers op 3.15 genoteerd, gelijkspel op 3.55 en Vitesse op 2.20. We tippen de Double Chance bet ’thuiswinst of gelijk’, dus 1X. De notering daarop is 1.70.

NEC – Vitesse Eredivisie: relletjes

In de regionale media zijn al tal berichtjes te vinden over de schermutselingen tussen de fans van beide ploegen. Dit is immers een derby en dan is het vermakelijk om elkaar wat extra te plagen. Maar het ging helemaal mis toen een weekje terug onverlaten de gedenkplek waar een NEC supporter in 2015 is overleden in Wijchen hebben geschonden. Ze legden daar slachtafval neer.

Politie waakzaam

En mede door dit soort zotheden is de politie waakzaam. Zo is er bijvoorbeeld een verbod opgelegd op het ontrollen van een spandoek over het complete vak met uitsupporters in het NEC-stadion, de Goffert. Het heeft niet te maken met wat er op het doek staat, maar om het brandgevaar. In het verleden werden onder het doek rookpotten en fakkels afgestoken.

Een andere wat dubieuze actie was dat op diverse plekken in Nijmegen een NEC-pop is opgehangen. Opgehangen in dus twee betekenissen: niet gewoon een touwtje eromheen, maar om de nek. Dat soort dingen kunnen de spelers ook behoorlijk opfokken, maar qua kaarten valt het sinds 2021wel mee. In 2011 en tweemaal in 2012 waren er ontmoetingen waarbij minstens twee maal rood werd getrokken. Daarna is er geen enkele rode prent meer noodzakelijk geweest.

Absenties NEC – Vitesse

Bij Vitesse zal de 19-jarige verdediger Million Manhoef niet meedoen. Hij heeft een knieblessure. Oussama Tannane is teruggezet naar Jong Vitesse, waar hij zich dinsdagmorgen meldde voor een training in de regen. Van de aanvaller loopt het contract sowieso dit jaar af, wat ook zo is bij Riechedly Bazoer, Matus Bero, Oussama Darfalou, Eli Dasa en Danilho Doekhi.

NEC heeft goede hoop dat Dirk Proper en Mikkel Duelund mee gaan doen, verder lijkt iedereen die er voor de interlandperiode bij was nu ook beschikbaar. Kanttekening is dat Souffian El Karouani en Jonathan Okita terugkeren in Afrika in actie kwamen en dat Ali Akman voor Jong Turkije speelde.

Back To Top