Skip to content

De Eredivisie heeft dit weekend weer een volledig programma in petto voor ons. De interlandperiode is afgesloten en die verliep prima voor Oranje: tweemaal gespeeld, zes punten. De tegenstand was niet zo memorabel, Letland en Gibraltar, maar in het aanstaande blok, begin november, wachten Montenegro uit en Noorwegen thuis. Dan moet het ticket voor het WK voetbal programma 2022 binnen worden gehengeld.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Nederland bijna zeker van WK voetbal

Tot die tijd mogen de heren internationals aantonen dat ze klaar zijn voor die gewichtige job. De Noren hebben nu twee punten minder dan Nederland en als dat in de slotspot nog steeds zo is, dan volstaat voor Oranje dus een gelijkspel om groepswinnaar te worden.

Keeper Oranje

Wie zal onder de lat staan in dat laatste blok interlands? Joël Drommel zat tegen Gibraltar op de bank en dat schijnt te komen doordat hij zich had verslapen en te laat kwam voor de teambespreking. Bondscoach Louis van Gaal wilde zich niet over dat gerucht uitspreken. Justin Bijlow grijpt zijn kans en lijkt zich nu weinig zorgen te hoeven maken over zijn status in Oranje.

De zorgen van Ajax

Ook bij Ajax is de keeperssituatie boeiend. Remko Pasveer heeft na de blessure van Maarten Stekelenburg een concullega minder, maar wat gebeurt zodra André Onana begin november zijn dopingschorsing heeft uitgezeten? Voor de pot tegen sc Heerenveen dit weekend heeft trainer Erik ten Hag andere zorgen. Vanwege Zuid-Amerikaanse interlandverplichtingen keren Antony, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez pas zeer kort op de match terug.

Het biedt kansen aan Perr Schuurs, Mohammed Kudus, Kenneth Taylor, David Neres en Mohamed Daramy om in de basis te staan. Captain zal ongetwijfeld Dusan Tadic zijn en de Servische international, die een goaltje maakte tegen Azerbeidzjan, draagt dan een regenboogband om de arm. “Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor LHBTI+ acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig”, zegt Eredivisie CV-manager Aukje Geubbels.

Scheidsrechters en assistenten doen mee aan de actie: ze dragen een regenboogspeldje. “Het profvoetbal is met ruim 8 miljoen liefhebbers, uit allerlei hoeken van het land, een uniek platform om het onderwerp te agenderen en te zorgen voor verandering”, aldus Geubbels.

Back To Top