Skip to content

Zondag om 12:15 uur in de Eredivisie speelt AZ in Alkmaar tegen FC Utrecht. De Noord-Hollandse club staat na zeven speelronden op plek elf en de Domstedelingen vinden we na acht duels terug op plek drie.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

AZ – FC Utrecht

AZ won zijn vorige twee eredivisiewedstrijden en heeft daardoor in elk geval een sprongetje gemaakt weg uit de degradatiezone, waarin de ploeg natuurlijk niet thuishoort. Maar of het over weer een paar speelronden FC Utrecht zal hebben ingehaald is toch erg ongewis. De selectie is nu eenmaal flink uitgekleed door de zomerse transfers en trainer Pascal Jansen moet een oplossing vinden voor de lekke achterhoede.

Zwak keeperswerk van Peter Vindahl-Jensen?

AZ geeft niet eens zoveel kansen weg, want het verwachte aantal tegengoals is 7 stuks, als we kijken naar hoe groot de kans was dat de doelpogingen het net in zouden vliegen. Maar in het echt heeft AZ al twaalf tegentreffers. Da’s een redelijk significant verschil, wat kan wijzen op zwak keeperswerk van Peter Vindahl-Jensen, of simpelweg op domme pech, wat dan uiteindelijk in de cijfers recht getrokken zal worden.

Onderlinge resultaten AZ Alkmaar – FC Utrecht

De head to head tussen AZ Alkmaar en FC Utrecht is in balans de afgelopen seizoenen. Beide clubs wonnen twee van de zes recentste confrontaties. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die partijen is 9-6. AZ heeft 8 van de vorige 9 thuiswedstrijden in de Nederlandse competitie gewonnen (tegen alle tegenstanders) en in 5 van de laatste 6 kreeg de ploeg geen tegengoals.

Belangrijke rol Adam Maher

Bij FC Utrecht is het qua tegengoals juist andersom: het verwachte aantal is 9, maar het werkelijke 5. Maar dat is niet de enige kurk waarop de mooie positie op de ranglijst van Utrecht op drijft. Qua kansen afdwingen gaat het ook lekker in de Domstad. De XG is 17 en het echte aantal goals 18. Allen Ajax doet het beter wat betreft kansen creëren. Adam Maher is daarin erg belangrijk, al heeft hij nog niet eens zulke opzienbarende cijfers achter zijn naam: 1 goal, 0 assists. Maar wel verstuurt hij de meeste accurate passes per 90 minuten bij de club.

Voorspelling AZ – FC Utrecht

AZ noteert bij de bookmakers 2.20, gelijkspel 3.60 en winst FC Utrecht 3.20. We tippen minstens 3 goals @1.60.

Back To Top