Skip to content

Zaterdag om 18:45 uur speelt NEC tegen sc Heerenveen. De ploeg uit Nijmegen staat na elf speelronden op plek zeven en heeft 17 punten. De Friese ploeg heeft vier punten minder en staat twaalfde.

NEC – sc Heerenveen

Het stadion moet leeg zijn, want het Goffertstadion vertoont op allerlei plekken gebreken. Ingenieursbedrijf Royal Haskoning BV heeft nadat een deel van het NEC-stadion instortte de boel geïnspecteerd. En daaruit blijkt dat er een fout is gemaakt bij de bewapening van de tribune.

Onderling

NEC heeft een mooie staat van dienst tegen sc Heerenveen. Van de vorige zes ontmoetingen werden er drie gewonnen en nul verloren. Het totale doelsaldo kwam uit op 11-6. In Nijmegen won NEC drie van de laatste zes onderlinge duels en ging het tweemaal onderuit (saldo 11-11). In 7 van de laatste 8 thuisduels van NEC tegen de Friese spelers vielen er minstens drie goals. En ook maakten de Nijmegenaren in 7 van die 8 potjes zelf minstens twee treffers.

Zo snel mogelijk 34 punten halen

NEC-trainer Rogier Meijer benadrukt liever de positieve dingen bij de club. De huidige zevende plek in de Eredivisie stand vindt hij bijvoorbeeld prima. “Geweldig, maar het doel blijft handhaven”, zegt hij. “Het zou mooi zijn als we deze lijn kunnen doortrekken, maar er komt misschien ook een mindere periode door een gebrek aan vorm of blessures. We moeten zo snel mogelijk de 34 punten halen.”

Trainers hanteren die 34 punten als ondergrens: haal je er minder dan dat, dan dreigt degradatie of nacompetitie. De lat mag best wat hoger, vindt linksback Souffian El Karouani. “Handhaven? Ik wil meer dan handhaven. Ik wil in de top zeven eindigen en Europees voetbal halen met NEC.”

Veteraan Lasse Schöne weet inmiddels wel dat praatjes geen gaatjes vullen. “We staan er heel goed voor, laat daar geen misverstand over bestaan. Het is knap dat we nu al de helft van het benodigde aantal punten hebben, maar dit moet geen slaappil worden.”

Heerenveen trainer op de schopstoel

Bij sc Heerenveen zit trainer Johnny Jansen op de schopstoel. De ploeg verloor vijf van de laatste zes duels. Hij kwam naar de club om een wederopbouw te realiseren, maar het lijkt eerder een gevecht te worden om niet grauw onderaan te blijven hangen. Zelfs in de KNVB beker kon Heerenveen niet makkelijk van amateurclub AFC winnen. “Zeker in de eerste helft was het tempo te laag, we verplaatsten niet snel genoeg de bal en we waren slordig in onze voortzetting”, mopperde Jansen.

Back To Top