Skip to content

Eredivisie | Bij NEC Nijmegen tegen Vitesse stortte zondag een tribunedeel in. De gasten uit Arnhem wonnen de Gelderse derby met 0-1 en dat werd hossend gevierd in het uitvak. Daar bleek de constructie niet tegen bestand te zijn. De vloer begaf het. Doordat er een container onder de constructie stond, werden de losse delen toch nog min of meer op hun plek gehouden.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Deel tribune NEC ingestort

Niemand raakte gewond en eigenlijk kunnen we niet eens zeggen dat de schrik er in zat bij het groepje supporters. Ze leken het wel amusant te vinden en deden niet echt hun best om zich, nadat de breuk ontstond, uit de voeten te maken.

“Dit moeten we gaan onderzoeken. Het stadion wordt jaarlijks gekeurd, maar ik ben heel blij dat er erger voorkomen is”, aldus NEC-directeur Wilco van Schaik. “We waren aan het feesten, ineens donderde het naar beneden. Dat was wel even schrikken”, zei Vitesse-speler Danilho Doekhi.

Vitesse – NEC wedstrijden mogelijk zonder uitpubliek

Buiten het stadion ontspoorde het trouwens wel. Een groepje NEC-fans zocht de confrontatie met de politie. Er werden stenen gegooid en een politiebusje moest het ontgelden. Het is mogelijk dat de pikante derby de komende jaren zonder uitpubliek wordt gespeeld.

Ajax tickets doorverkopen bestraft

Wie we ook een tijdje niet gaan zien in het stadion, of in elk geval de Johan Cruyff Arena, zijn de mensen die Ajax-tickets doorverkopen op internet tegen woekerprijzen. Ajax heeft tegen de 30 handelaren kunnen traceren. Ze durven voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund vijfhonderd euro te vragen.

Ajax pakt bij hen de seizoenskaart af, legt een boete van 450 euro op en ook mogen ze 18 maanden niet het Ajax-stadion bezoeken. Bij de KNVB gaat de Amsterdamse ploeg aandringen op een landelijk stadionverbod.

Cocu wil aan de slag in Eredivisie

Phillip Cocu heeft sinds hij werd ontslagen bij Derby County de batterij opgeladen en de voormalige trainer van PSV wil weer aan de slag. Het liefst in de Eredivisie, zo zei hij in het tv-programma Rondo. Hij voelt zich niet te groot voor een club buiten de grote drie, zoals bijvoorbeeld FC Groningen of Vitesse. Met PSV pakte hij in de jaren 10 drie landstitels, een KNVB beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Back To Top