Skip to content

Er zijn twaalf speelronden gespeeld in de Eredivisie en een van de vier clubs die nog maar elf duels hebben gespeeld staat er ineens het best voor: Feyenoord. De Rotterdammers wonnen op het nippertje met 1-0 van AZ en hebben nu de minste verliespunten van iedereen. Ajax is nog wel de aanvoerder van de ranglijst, met 27 punten uit 12 duels. Gaat Feyenoord verrassen dit seizoen?

Feyenoord mogelijk binnenkort koploper Eredivisie

Feyenoord heeft twee punten minder en heeft dus de kans om, als die gemiste speelronde wordt ingehaald, over de Amsterdammers heen te wippen. Wie had dat nou gedacht toen Ajax, tegen zijn recente reputatie in, prima uit de startblokken knalde dit seizoen en direct afstand namen van PSV en Feyenoord?

Prima werk Warner Hahn

Ajax bleef thuis tegen Go Ahead Eagles steken op 0-0. Ja, de thuisploeg domineerde alle facetten van het spel. Balbezit, aantal schoten, aantal zuivere doelpogingen, aantal dribbels, aantal corners, aantal balcontacten in de zestien en al die blabla: Ajax heerste. Maar de 29-jarige doelman Warner Hahn werd de held van de match. Al met al moest hij vijf reddingen verrichten.

“We hebben zoveel balbezit, maar het gaat er ook om wat je ermee doet”, treurde Ajax-trainer Erik ten Hag. “We moeten meer investeren om in de zestien te komen en daar hongerig te zijn om de goal te maken. Dat heeft er vandaag aan ontbroken.”

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

5 goals PSV dit weekend

Van de top drie had PSV al met al het makkelijkste weekend. Bij rust stonden de Brabanders met 0-1 voor uit tegen Fortuna, door een goal van Ritsu Doan, en ook de doelpuntenmakers daarna waren niet de gebruikelijke namen. Bruma maakte de tweede, Sangare de derde, terwijl de Limburgse goal van PSV-makelij was: eigen goal André Ramalho. Bruma maakte de slotgoal.

Komend weekend is er geen competitievoetbal. Oranje speelt de twee laatste interlands in het kader van de WK-kwalificatie, tegen Montenegro en Noorwegen.

Back To Top