Skip to content

Zondag om 16:45 uur trappen Vitesse en FC Utrecht af in het GelreDome. Het is de twaalfde speelronde in de Eredivisie. De thuisploeg staat op plek vijf met 19 punten en de gasten hebben 23 punten, goed voor plek drie.

Vitesse – FC Utrecht onderling

Vitesse heeft drie van de vorige zes wedstrijden tegen de Domstedelingen in winst omgezet. Een keertje trok FC Utrecht aan het langste eind. Als we de uitslagen bij elkaar optellen, ontstaat het totale doelsaldo van 7-5. Slechts twaalf goals in zes duels: dat is in de Eredivisie erg zuinig te noemen.

Thuis won Vitesse vier van de laatste zes keer dat de Utrecht-spelers uit de bus stapten in Arnhem. Een keertje won FC Utrecht en het totale doelsaldo is 9-7. In vijf van die zes potjes kwamen beide teams tot scoren. In zes van de vorige zeven thuiswedstrijden van Vitesse in de competitie (tegen alle tegenstanders) vielen er minstens drie goals. En dat geldt ook voor zes van de vorige zeven speelronden van Utrecht, uit of thuis.

Vitesse teleurgesteld maar trots

Vitesse verloor donderdag in de Conference League van Tottenham Hotspur: 3-2. Het was zoals de uitslag ook aangeeft een tumultueuze match, met liefst drie rode kaarten. Thuis had Vitesse nog met 1-0 gewonnen. “Wij waren in twee wedstrijden beter dan Spurs”, sprak trainer Letsch. “Er overheerst nu een gevoel van trots en teleurstelling.”

Daarna dus snel terug vliegen naar Nederland en voorbereiden op de competitiepot. “Wedstrijden na een Europese avond zijn voor ons toch moeilijk gebleken. We moeten er nu echt weer staan. Het gaat er om het niveau van Spurs ook in de eredivisie te brengen.”

FC Utrecht nipt favoriet

Thuis doet Vitesse het trouwens erg matig tot nu toe. De vijf competitieduels in het Gelredome leverden vier punten op en dat is de slechtste oogst van de hele Eredivisie. Utrecht pakte daarentegen 16 van zijn 23 punten thuis. Interessante tegenstellingen. Ook opvallend dat Vitesse een doelsaldo heeft van -6, want als we daar een ranglijst van maken, is dat slechts goed voor de veertiende plek.

Back To Top